Leger i Israel redder guttepjokk fra Gaza

Leger fra Rambam sykehus har reddet en liten gutt fra Gaza som led av en hjernesvulst. Pjokken, som het Wallah Omar, kommer seg stadig, og ventes å kunne reise hjem om en ukes tid.

 

Wallah ble syk for fire måneder siden. Foreldrene trodde først han hadde et virus, men så begynte han å miste motoriske ferdigheter. De tok ham med til et sykehus i Gaza, hvor det ble konstatert at en svulst presset på hjernen.

Legene på sykehuset i Gaza sa til foreldrene at de burde dra til Rambam, der det finnes langt bedre muligheter og utstyr enn i de palestiner-arabiske selvstyrte myndighetene på Gaza eller i Judea og Samaria.

Ledelsen ved Rambam gikk straks i gang med overføringen og behandlingen, og svulsten, på størrelse med en stor appelsin, ble fjernet, og gutten kviknet til. Wallahs fra, Ayad, takker legene ved sykehuset at gutten hans er i live.

Barnehospitalet ved Rambam behandler årlig ca 700 arabiske barn fra de selvstyrte områdene. Bare sist måned har de behandlet over to hundre barn.

Pasienter fra de palestinske selvstyrte områdene blir tatt inn på andre sykehus også.

I alle Israels kriger har Rambam tatt seg av sivile og soldater i Israels forsvarsstyrker (IDF). Under den andre Libanon-krigen, ble Rambam liggende midt i ildlinjen, og fikk nesten 60 missil-angrep mot seg i løpet av 33 dager.

Rambams pasientportefølje inkluderer jøder, kristne, muslimer, bahá’ier, drusere og ahmadier. Arabiske og jødiske leger og sykepleiere arbeider side om side for å helbrede de syke, reparere de skadde, og for å lindre menneskenes lidelser.

Sykehuset ligger i Haifa, en region som er kjent for sin religiøse og kulturelle mangfoldighet og harmoni, og bidrar også sterkt til den internasjonal anseelse som israelsk legemiddelforskning og – produksjon har.

IsraelNationalNews
Rambam.org.ilStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: