Land-for-fred, Sadat og nazi-slips

Av SMA
Anwar Sadat beundret Hitler siden barnedom. Begin var ikke så blåøyd, men han ga etter USAs press. Mindre enn to måneder etter at hans besøk i Jerusalem sa Sadat:

«Jeg er oppmerksom på at jøder er flinke handelsmenn… De vil få uten å gi… De er mennesker som ikke vil ha fred; de vil heller ikke ha naturlig sameksistens blant folkene, fordi de ønsker krig og hat for å fortsette å profittere fra folkene» (Jewish Press, 8.9.1978. etter Eidelberg s. 45.)

«Jeg var hjemme på landet på sommerferie da Hitler marsjerte frem fra München til Berlin – for å eliminere følgene av Tysklands nederlag i 1918 og gjenreise landet. Jeg samlet mine venner om meg og sa at vi burde følge Hitlers eksempel og marsjere fra Mit Abu’l-Kum til Kairo. Jeg var da tolv år gammel, og de LO av meg og gikk sin vei.»
(Anwar Al-Sadat 1978 På jakt etter identitet: En selvbiografi. Aschehaug & Co. s. 19.)

Mer om Sadat og hans bakgrunn kan leses i boken: Sadat’s Strategi, Paul Eidelberg, Dawn Books, 1979, Særlig s. 8. Boken kan bestilles hos SMA.

   
 Egypts president Anwar Sadat besøker Jerusalem(her sammen med statsminister Menachem Begin og Moshe Dayan). (GPO, 20.11.1977). Se på slipset! Sadat og Dayan, samme kveld. Ser Dayan ikke på slipset?


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: