Kongressen støtter Israel

Hvis Hamas var i Canada, ville Amerika ha hatt en tøffere blokade enn Israel har.
Fra Jerusalem Post
Washington: Mer enn et dusin senatorer og over 60 medlemmer av Representantenes hus har uttalt seg om Israels avskjæring av flotiljen  sist mandag. Nesten alle støtter Israel.
Den tidligere presidentkandidaten John Kerry sier at “Israel har all rett i verden til å forsikre seg om at våpen ikke blir smuglet inn etter alle de tusenvis av raketter som har blitt skutt ut fra Gaza … Selvfølgelig har Israel rett til å forsvare seg selv.”
Leder for majoriteten i Senatet, Harry Reid, bemerker at “Israel har en forpliktelse til å beskytte sine borgere. Derfor har de en klar rett etter internasjonal lov til å hindre at våpen faller i hendene på terrorister som har som mål å angripe dem. Israel indikerte at de var villige til å få i gang en prosess for å sikre at legitim humanitær hjelp når Gaza. Dessverre ble dette tilbudet avvist. Israel har lovet å gjennomføre en åpen og grundig granskning av hendelsen, og jeg ser frem til resultatet.”
Senator Joe Lieberman sa: “Vi bør være veldig klar på hvem som er ansvarlig for de beklagelige tap av liv i forsøket på å bryte blokaden i Gaza. Hamas og dets allierte er ansvarlige for denne volden, og for at vanskelighetene for befolkningen i Gaza fortsetter. Israel utøvet sin legitime rett til selvforsvar.”
Liebermann sa også at han “satte pris  på den måten Obama-administrasjonen nektet å slutte seg til den internasjonale flokken  som var snare med å fordømme Israel før fakta lå på bordet, og som tydeligvis har glemt at Israel er en demikratisk nasjon, og Hamas en terroristgruppe.”
Senator Scott Brown la til at “Israel er i krig. Hver eneste dag står tusenvis av uskyldige menn, kvinner og barn overfor truselen om dødelige rakettangrep fra Gaza.”
Pete Sessions, kongressmann, uttalte at han “beklager tap av liv under tumultene som pågikk, men man kan rett og slett ikke forvente at Israel skal stå uvirksom mens sikkerheten blir utfordret, og internasjonalt anerkjente kanaler for nødhjelp ignoreres.”
“FNs umiddelbare fordømmelse av Israel avslører hvor dyp og intens den internasjonale dobbelstandarden er. De forsøker fra første øyeblikk å i Israel skylden, og overser Hamas’ og Hizbollahs angrep på sivile, og likeledes Irans forsøk på å skaffe seg kjernefysiske våpen. Dessverre er det sannsynligvis ikke siste gang at terrororganisasjoner vil søke å provosere Israel, under dekke av å ville levere humanitær hjelp. Om store deler av verden snur motsatt vei, er min støtte til Israel standhaftig. Det vil den være så lenge de kjemper for sin sikkerhet, inntil varig fred er oppnådd i Midøsten.”
Flere andre støttet Israels rett til selvforsvar meget sterkt, og ga uttrykk for at Hamas var de egentlige skyldige, siden de når som helst kan oppheve blokaden ved å anerkjenne Israels rett til å eksistere, og gi avkall på vold.
Erik Cantor påpekte det ironiske i at “slike land som Saudi Arabia og Cuba kommer sammen under UNHRC for å belære USA og Isrel om menneskerettigheter.” Han kalte granskningskomiteer som Goldstone for “kenguru-domstoler” som “har kun ett mål: å frata de demokratiske nasjoner deres rett til å forsvare sine borgere fra terrorisme.”
Republikanernes ledere John Boenher sa at “mens det internasjonale samfunnet har brukt den siste uken til å fordømme Israel, har Iran kommet ett skritt nærmere det å bygge en atombombe.”
Barney Frank mente at “Israelerne er bekymret med god grunn. De blir urettmessig fordømt, det er dobbelmoral. Israel ga opp Gaza frivillig. Jeg var en av dem som i lang tid var sterkt imot det. Deretter ble Gaa okkupert av en gruppe mennesker som mener at Israel ikke skal eksistere, og som faktisk med god grunn er på vår terrorliste. Derfor har vi denne blokaden. Nå var det ingen våpen på denne forsendelsen. Men blokaden er der fordi man ikke kan vite. Det var uansvarlig av de Hamas-tilhengerne som arrangerte denne flotiljen. De burde ha forstått at det kunne bli vold.”
Han la til at “det betyr ikke at alt israelerne gjorde i denne situasjonen nødvendigvis var riktig. Når militære kommer i en situasjon der de må bruke makt, som det var her, vil ikke alt bli gjort riktig. Ikke alt kan gjøres riktig. Jeg tror det vil være i Israels interesse å oppnevne en uavhengig granskning. Men alt i alt tror jeg, – la meg si det slik: hvis Hamas var i Canada, ville Amerika ha hatt en tøffere blokade enn Israel har.”Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: