Vil FN oppfordre terrorister til å bryte avtalen?

Det er skremmende, men neppe overraskende dersom man følger med i internasjonale nyheter, å se hva FN står for. Mens vi her i Norge har og har hatt en ledelse som nærmest forherliger FN, kan man i f. eks israelske medier lese hva som skjer.
Sjefen for FNs Menneskerettighetsråd, Navia Pillay, hadde tirsdag kveld følgende å si om kravet om at terrorister som ble frigitt i bytte for Gilad Shalit, skulle dra fra sine opprinnelige hjemsteder: nemlig at «det var imot internasjonale lover.»
Pillay sa at Menneskerettighetsrådet ville kunne komme til å intervjue terrorister for å avgjøre hvorvidt de hadde gått med på flyttingen frivillig eller under tvang.
«Det er med en følelse av stor lettelse at vi mottok nyhetene om avtalen om å utveksle fanger. Vi har imidlertid bekymringer når det gjelder meldingene om at hundrevis av palestinske fanger fra Vestbredden kan bli løslatt i Gaza eller i utlandet,» hadde en talsmann for Pillay, Rupert Colville, sagt til Reuters, ifølge den israelske nyhetskanalen IsraelNationalNews.com.
«Dersom det i noen av disse tilfellene har vært uten den berørte personens fulle og hele godkjennelse, så kan dette utgjøre det som er tvungen overføring eller deportasjon under internasjonal lov,» la han til. «Vi er ikke sikker på i hvilken grad de berørte ga sin tilslutning til dette.»
Det er nesten så man ikke tror det man leser.
Colville ga ingen detaljer om hva eventuelt FN ville kunne komme til å gjøre, men kilder i Israel sier at man kan tenke seg at Menneskerettighetsrådet vil kunne komme til å oppfordre terrorister til å utfordre avtalen og gå inn i Gaza eller de områdene i Judea og Samaria som er kontrollert av de palestinske selvstyremyndighetene.
Avtalen som er gjort med Hamas, går ut på at 40 i den første gruppen av løslatte terrorister ikke kan bevege seg i områdene Judea og Samaria, men blir deportert til Tyrkia, Qatar og Syria.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa at han håper forhandlingene om løslatelsen av Shalit vil føre til nye samtaler mellom Israel og Hamas. Han mener det som har skjedd vil ha en «vidtrekkende positiv effekt» på den i øyeblikket stillestående fredsprosessen.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: