Kjekt å ha når det gjelder

Fra dagens Aftenposten om Sør-Koreas og USAs bekymringer over sine dårlige etterretningstjenester. Nå er ingen perfekt, og det er mange hindre å overkomme. Men Israel har vist seg å ha mennesker som er villige til å risikere sine liv for sine kjære og for sitt folks sikkerhet, det så vi sist (antagelig) på omstendighetene rundt og ved Stuxnet-viruset i Iran, som man regner med at Israel i det minste hadde en hånd med i.
Spørsmålet er om man innser at livet er mer enn smør, god mat og TV, og at sikkerhet handler mer enn å gå i fredsdemonstrasjon med levende lys og holde flammende appeller om hva andre må foreta seg, eller ikke foreta seg. Når det kommer til stykket, det vil si når man selv er truet, er det godt å ha noen andre som kan gå i spissen, noen som kan ta en risiko og som er villig til det. Noen som har ryggrad.

Hjalp Syria å bygge atomreaktor
Nord-Korea hjalp på 2000-tallet også Syria med å bygge en hel atomreaktor uten at vestlige e-tjenester fikk snusen i det.
Atomanlegget var basert på Nord-Koreas eget Youngbyon-anlegg. Nordkoreanske tjenestemann skal ha reist til det syriske anlegget regelmessig, midt i Irak-krigen.
USA fikk først vite om atom-samarbeidet da daværende sjef for den israelske etterretningstjenesten Mossad Meir Dagan gjorde W. Bush-administrasjonen oppmerksom på det.
Israel bombet den syriske atomreaktoren i 2007, etter at USA takket nei til en forespørsel om å utføre luftangrepet.
Aftenposten: Etterretningstjenester får kritikk etter Kim Jong-ils dødStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: