Den italiensk-jødiske Fiamma Nierenstein ble denne uken gjeninnsatt som visepresident i Italias utenrikskomité. I tillegg ble hun også av Italias utenriksminister Frattini utnenvnt til offisell konsulent på Israel og internasjonale jødiske samfunn.
Tidligere denne uken kommenterte Nierenstein kristne lederes kritikk av Israel, mens de samme tier om arabisk vold. Hun pekte på at «islam ikke liker kristne i øst; den har presset dem til å flykte, så det nå bare er 6% av befolkningen i midtøsten som er kristne.» Det eneste landet som har en voksende kristen befolkning er Israel. Der bor det i dag 163.000 kristne, og antallet forventes å øke til 287.000 innen 2020.
(Bildet: Manifestazione «Con Israele, per la libertà, contro il terrorismo», 14/1/2009 (foto: Daniele Scudieri))
«I muslimske land visner kristenheten hen, men de femti kirkene som er representert i Det hellige land later ikke til å bry seg. De foretrekker å samles i Israel, hvor de fritt kan dyrke sin tro og yttrykke seg fritt.» Nierenstein kommenterte Vatikanets synode som foregår i Roma i disse dager, og som har skrevet et dokument som hun kaller «skrevet med en undertone av teologisk bannlysning av staten Israel». Dokumentet ble underskrevet av tilsynsmannen for Det hellige land, Pierbattista Pizzaballa, som senere benektet sin deltagelse. Han sa at «ingen kirke i Det hellige land har signert dokumentet.» Nierenstein påpekte at dokumentet, som er tilgjengelig på Internett, viser klart og tydelig hvem som har signert.
Dokumentet er skrevet på vegne av «oss kristne palestinere» og sier at «den militære okkupasjonen er en synd mot Gud og mot mennesker.» Den bannlyser kristnes støtte til Israel, tar side mot Israels blotte eksistens, sammenligner sikkerhetsbarrieren, som har blokkert 98% av terrorismen, med apartheid, den angriper samfunnene i Samaria og Judea, og i all hovedsak ugyldiggjør den Israels eksistens. Dokumentet går så langt at det legitimerer terrorisme når det skrives om «de tusener som vansmekter i israelske fengsler» som er «en del av samfunnet rundt oss». «Motstand mot okkupasjonens ondskap er en kristens rett og plikt», sier dokumentet.
I det siste utkastet til dokumentet, som skal stemmes over på fredag, fremstilles Den katolske kirke som «garantist for religiøs og personlig frihet for alle religioner», men «hvis det ikke er noen sanksjoner mot alt hva kristne lider i muslimske land, og hvis de fortsetter å klandre jødene, som ikke har noe med dette å gjøre i det hele tatt, hvordan skal de da – moralsk og praktisk – være i stand til å bidra til dette?» fortsatte Nierenstein.
Cand theol ph.d Kathrine Lilleør, sogneprest ved Slagslunde og Ganløse Kirker, skriver i et blogginlegg i Berlingske.dk mye av det samme. Hun kommenterer reaksjonene på Norges utenriksminister Gahr Støres avslag til Saudi-Arabia om å få finanisere moske i Norge: Politikens leder skriver nemlig i høflige vendinger: ”det er dybt angribeligt, at Saudi-Arabien undertrykker religiøse mindretal – også muslimske mindretal».
Hun påpeker at det er ingen reell vilje til å påpeke muslimske lands undertrykkelse av kristne og jøder.
Man bryder sig godt nok ikke om det. Man registrerer det. Men man holder kæft. Ligesom den socialistiske filosof Jean-Paul Sartre nægtede at tale om Gulag og kommunismens undertrykkelse, så vil danske intellektuelle som Klaus Rifbjerg, Rune Engelbreth og Thøger Seidenfaden ikke åbent tage en frontalt opgør med islamismen. Heller ikke selvom man kender til, at folk som Yussuf al-Qaradawi, Det Muslimske Broderskabs åndelige leder, har udtalt, at jøderne er et fordærvet folk, og at Allah fik Hitler til at sætte jøderne på plads, samt at muslimerne vil være de næste til at straffe jøderne – ”om Gud vil”.
…
For det er jo nemlig pointen: Ingen vil diskutere islamisme. Man er enten for – eller tavst halvimod – eller åbent imod. Enten holder man helst med det muslimske, og kan kun kritisere et islamisk tyranni som Saudi-Arabien for undertrykkelse af anderledes troende, hvis det også er muslimer, der undertrykkes. Den kristne og jødiske undertrykkelse forties helst. Som i dagens Politiken-leder, hvor tankestregen med de andre muslimske mindretal, der undertrykkes, retfærdiggører, at man overhovedet nævner undertrykkelsen af religiøse mindretal.
Kathrine Lilleør: Mellom islamisme og systemet Politiken
IsraelNationalNews.com[ad name=»Google Adsense 728×90″]