Kåre Willoch igjen

Shabbat shalom alle sammen,
Jeg har noen Facebook-venner fra en kristen menighet i Pakistan. Det er blitt en daglig kontakt med utveksling av informasjon fra denne gruppen av mennesker som lever i stor usikkerhet for sine liv i et av verdens farligste muslimske områder. De trenger både støtte og forbønn, men mest av alt trenger de at vi blir deres stemme her i Vesten hvor våre ledere er blitt så opptatte av menneskerettighetene og velferdsgodene til terrorister at de ikke lenger har tid å tenke på ofrenes lidelser.
God helg fra oss i SMA!

…oooOOOooo…

Et spøkelse hjemsøker Høyre – antisemittismens spøkelse.  Fra de eldste til de yngste politikere brer det seg nå øyensynlig en tro innenfor deler av Høyre på at kampen mot Israel og jødene kan sanke stemmer ved neste valg.  Det kan nok vise seg å være riktig i noen enkelttilfelle, for den antisemittiske propagandaen i våre medier er i ferd med å bli så alminnelig at mange, særlig blant historie- og kunnskapsløse ungdommer, begynner å tro det skal være slik.  Det er blitt «in» etter at utenriksministeren og departementet hans tonet flagg.
Det er en oppfatning blant mange norske jøder at jødehat er en drivkraft bak Kåre Willochs  vedvarende og ensidige støtte til Palestina-arabere. Det var i NRKs debattprogram «Redaksjon 21» for fem år siden at Willoch først fikk merkelappen jødehater, noe han hadde stort besvær med å imøtegå.  Like etter kom det samme budskap fra flere andre jøder som omsider våget å bruke den stemmen de vanligvis er livredde for å benytte seg av. Reaksjonen fra norske medier, især Aftenposten, var å innvilge Kåre Willoch ubegrenset spalteplass til sin propaganda og faktaforvrenging om arabernes kamp mot jødene i Israel, som han har snudd på hodet. 
Nå er agurksesongen i gang igjen, og når man ikke får avsetning på ekte agurker, henter man frem en av de gamle tabloid-vinnerne: Kåre Willoch.  Nå skal han som første nordmann motta et pass fra Holocaust-fornekteren Mahmoud Abbas som belønning for sin innsats i kampen mot Israel.  Slik vil han virkelig kunne føle seg hjemme i den nye «staten» som Fatah skal samarbeide med Hamas og FN om å opprette til høsten, og hvor det ifølge Abbas ikke skal få bo en eneste jøde.  Det forundrer oss at Willoch og resten av Høyres ledelse synes det er greit, men vi er nødt til å konstatere det som et faktum, hvor beklagelig det enn er.
Kåre Willoch reiser i neste uke til Ramallah for å få en utmerkelse for sin innsats.  Denne anerkjennelsen kommer fra erfarne terrorister som har som erklært mål og forpliktelse, ikke bare å utrydde staten og jødene i Israel, men samtlige av verdens jøder, de norske inkludert. 
Mange mennesker ble forresten slått i hel de siste ukene i Pakistan og Egypt bare fordi de er kristne. Kirker er satt i brann, og de kristne i både Egypt, Libya og Kabylia er myrdet i Allahs den barmhjerteliges navn uten å være omfattet av Kåre Willochs brennende engasjement for de undertryktes sak.  Heller ikke de kristne i Sudan, som de siste to ukene ble angrepet og drept av den arabiske hæren, burde vår tidligere statsminister Kåre Willoch glemme når han er opptatt av rettferdighet for de fleste.
Mens  norske medier er opptatt av Fatah-prisen til Willoch, kommer arabere fortsatt til å bli skutt på gatene i Syria. Bare i går ble om lag 50 mennesker drept av regimet der. Vi oppfordrer Kåre Willoch til å reise hjem igjen via Damaskus, hvor han, foruten å oppfordre den nye norske samarbeidspartneren og gisseltakeren Khaled Masha’al fra Hamas til å frigi sitt gissel, med sitt nye pass også kan søke om foretrede for Palestina-vennen Bashar al-Assad og også der gi uttrykk for sine bekymringer for arabernes rettigheter.  Da ville hele reisen til Willoch ha kunnet tjene ham til heder.
Vi oppfatter at Kåre Willoch setter pris på anerkjennelse han får fra folk som organiserer terror, men vi begriper ikke hvorfor andre i Jo Benkows Høyre har mistet sitt politiske klarsyn og følger ham på denne ferden.  Det er vårt største tankekors foran det kommende valg.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: