Kan jøder stole på muslimer?

Artikkelen skal oppdateres

16-åring lurt i døden

19.1.2001

Lokket til Ramallah. 16 år gamle Ofir Nahum dro til Ramallah for å treffe en palestinsk jente han hadde truffet på Internett. Den israelske gutten ble drept da han kom over til palestinsk side.

FOTO: GADI KABALO/AP
 
Sørger. Shoula Nahum, moren til den drepte Ofir Nahum, trøster sin datter.

FOTO: GADI KABALO/AP

Ofir Nahum ble forelsket i en palestinsk jente han «traff» på Internett, og det kostet ham livet. I går ble liket hans utlevert av palestinerne.
PETER BECK
Jerusalem

Tirsdag forsvant Ofir fra sitt hjem i Askelon, i Sør-Israel. Ifølge Israels interne etterretning Shin Bet var han for flere måneder siden blitt «kjent» med og etter hvert forelsket i en palestinsk jente som han «traff» via Internett.
Ofir Nahum tok med seg en større pengesum da han dro hjemmefra, og han skal, ifølge palestinske kilder, ha blitt plukket opp av den palestinske jenta som hentet ham på «grensen» mellom israelsk- og palestinsk-kontrollert område. Da paret nådde utkanten av den palestinske byen Ramallah, stanset jenta bilen og bevæpnede og maskerte menn sprang frem fra veikanten, dro Ofir ut av bilen og gjennomhullet ham med kuler.
Ifølge øyenvitner dro deretter overfallsmennene fra åstedet i sin bil og jenta fulgte etter i sitt kjøretøy.
Da Ofir Nahums legeme ble funnet, trodde både israelerne og palestinerne at det var snakk om at det var en palestinsk kollaboratør som var blitt summarisk henrettet for å ha samarbeidet med Israel. Senere hevdet palestinerne at det var snakk om en palestiner som var blitt drept av israelske soldater.
Etter at 16-åringens forsvinning ble kjent for de israelske militærmyndighetene, presset de på palestinerne for en identifikasjon av liket. Det viste seg at det var Ofir Nahum. Ifølge Shin Bet skal han ha blitt forsøkt lokket til Ramallah flere ganger tidligere.
Selv om de fleste byene og landsbyene stort sett er isolert av israelske soldater, er det intet problem for den som vil og våger, å komme seg dit for israelerne. Flere mindre veier og omveier er ikke avsperret. Ofir Nahum er ikke den første israeler som har tatt sjansen på å besøke de palestinske områdene, og han er ikke den første som har måttet bøte med livet for det.
Statsminister Ehud Barak fordømmer drapet som en «avskyelig og kriminell handling», og han lover at alt skal gjøres for å finne morderne og stille dem til ansvar.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: