Jus-professor uønsket ved norske universiteter

Universitetene i Oslo, Bergen og Trondheim takker nei til en av verdens mest profilerte jus-professorer, Alan Dershowitz.
Dette skriver Norge Idag og ICEJ (International Christian Embassy Jerusalem). Dershowitz er invitert av ICEJ som hovedtaler ved Oslo Symposium 2011, som foregår 24. og 25. mars. Universitetene ble tilbudt gratis forelesninger, men takket altså nei. Dekanus ved Universitetet i Bergen ønsket ham velkommen forutsatt at han ikke snakket om konflikten i Midtøsten.
Dette kan vanskelig tolkes som annet enn anti-Israel policy, mener Dag Øyvind Juliussen ved ICEJ.
ICEJ inviterte også Norges statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre til et frokostmøte med jus-kapasiteten, men disse takket også nei til tilbudet. ICEJ uttrykker forundring at en slik kapasitet blir avvist.
Studentene derimot, er begeistret, og stiller til møter med den berømte professoren. Det er planlagt møter mandag kveld i regi av ELSA (European Law Student Association) og Juridisk Studentutvalg, og tirsdag kveld med Juristforeningen, samt onsdag kveld på NTNU i regi av studentene.
Dershowitz er jødisk amerikaner, født i 1938, han er jurist, advokat og politisk kommentator. Han har tilbrakt mesteparten av sin tid ved Harvard Law Shool, hvor han i sin tid ble den yngste jus-professor noensinne i en alder av 28 år. Han er berømt for å ha holdt en høy profil i en rekke rettssaker, og som kommentator om den arabisk-israelske konflikten. Han har vunnet 13 av 15 saker hvor personer var anklaget for mord eller forsøk på mord. Alan Dershowitz har representert en rekke berømte personer, som Mike Tyson, Patty Hearst og Jim Bakker. Han har skrevet en rekke artikler i velansette tidsskrifter, og en rekke bøker.
Han regnes for å være en av verdens fremste eksperter på Folkerett, og var i sin tid rådgiver da FNs resolusjon 242 ble forfattet. Han tok initiativet til opprop om nei til akademisk boikott av Israel. Oppropet ble signert av 11 000 professorer og akademikere.
Nobelprisvinner Elie Wiesel har uttalt: ”Dersom det hadde vært noen få menn som Alan Dershowitz i 1930- og 1940-årene hadde muligens historien til de europeiske jødene sett annerledes ut.”
Norge Idag
ICEJ
Oslo Symposium
Wikipedia: Alan Dershowitz
Som ytterligere en kurositet kan nevnes DagenMagazinets melding om at SP-leder Liv Signe Navarsete murrer om Ola Borten Moes deltagelse på Oslo symposium. Er det kristenfolket som faller SP-lederen tungt for brystet? Eller er det Dershowitz’ tilstedeværelse som får henne til å markere revir? Ett er sikkert; at hun selv er en skygge sammenlignet med sistnevnte.

– Nå som han er statsråd og nestleder, er det selvsagt ikke bare han som bestemmer dette, sier Navarsete til Aftenposten.
DagenMagazinetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: