Jul-Jøde-Juling: Kirkens Nødhjelp og jødene

Av Erez Uriely
I Dagen 22.12.2003 () avviser Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhelp (KN), at organisasjonen har en anti-israelsk politikk. Dagens tidligere omtale av KNs politikk var faktisk mildere enn virkeligheten.
Søk på ordet «Israel» på KNs webside () gir 40 treff. I de fleste av dem finner man negativ omtale, kritikk av, eller kall til aksjon mot Israel. Jeg klarte ikke å finne i KNs sider kritikk av terrorisme mot Israel.
Søk på ordet «Palestina» gir 32 treff. Landet eksisterer ikke, unntatt i KNs politiske planer. KN er dermed en politisk organisasjon. Etablering av «Palestina» er uønskelig for mange arabere, som ikke vil leve under et arabisk tyranni, men ikke blir spurt om deres ønske. PLO, som KN støtter, etablerte Det palestinske selvstyremyndighet (PA), en undertrykkelsesregime, et terroristskappende diktatur som også tjener penger fra internasjonal narkotikahandel og ulovlig våpenhandel. «Hjelpeorganisasjonen» KNs støtte til PA betyr også støtte til terrorisme ved PLO, Fatah, Styrke 17, Al-Aqsa Martyrbrigadene mm, som på flere måter står under PLOs kontroll. Istedenfor å støtte de svake, støtter KN arabernes innsats for å kvele den jødiske staten, den siste uavhengig minoritet i Midtøsten.
KN forteller at «Når vi utfordrer den israelske regjering politisk, ser vi det som en naturlig del av det mandatet». Retorikk brukes for å fordekke naturen til denne kritikk, men kritikken er bare rettet mot Israel og bare mot jødene i Israel.
Søk på ordet «terror» gir 22 treff. Ikke én eneste gang brukes ordet terror e.l. for å kritisere muslimsk-arabisk terrorisme mot Israel! Dette tyder på at KN ikke snakker sant da han forteller til Dagen at «…jeg tar sterk avstand fra palestinske bevæpnede kamper som blant annet innbefatter selvmordsaksjoner».
Det er derimot sant det han sier: «… tar jeg …sterk avstand fra Sjaron-regimets militante politikk». Ordvalget er typisk til kirkens omtale av jøder gjennom århundrer: Arrogante, voldelige og ikke respekterer mennesker. Yassir Arafats bruk av terrorisme er ikke kritisert i KNs sidene. Ordene Sharon, Israel jøde/jødisk nevnes ikke én eneste gang i en positiv sammenheng.
KN ble irritert «Når sikkerhetsmuren reises på palestinsk land…», men ikke når jøder blir myrdet ca. 300 per år, i de siste årene. Det som KN kaller for «mur» er en østlig-arabisk påvirkning på en ellers forsiktig beskrivelsesmåte som karakteriserer nordmenn omtale. Mur eksisterer bare i korte deler av sikkerhetsgjerdet, der det er umulig å bruke gjerde. Hadde KN og andre «hjelpeorganisasjoner» kritisert muslimenes kontinuerlige massakre på jøder, som er årsaken til at jødene trenger en lang, dyr og ubehagelig sikkerhetsgjerde, hadde det ikke vært behov for å reise den.
[KOM: Les mer om antiterroristgjerdet ]
KN føler «Plikt til å si fra» bare når det gjelder jødene, men ikke når det gjelder de som dreper jødene. Lignende forskjellsbehandling er forresten i mot den lære som Jesus formidlet, læren etter den gamle Hillel, som talte til jødene da Jesus var ung.
Det er bare én kamp som overstiger KNs glød i kampen mot Jødeland (navnet på landet slik det stod på skolekart før marksist-leninistene kuppet Norge i de siste tiårene). Absolut «versting» for KN er USA, med hele 112 treff. Jeg orket ikke å lese alle, men av de fleste som jeg leste var imot USA. Søk på diktaturet «Kina» ga 11 treff og 19 på «Russland». Sammenligning av kritikk mot Israel, USA og Vesten, i forhold til kritikk mot diktaturer, avdekker hvilken ideologi som egentlig står bak mange organisasjoner.
KN viser seg som en av de mange hjelpe- og menneskerettighetsorganisasjoner som ble kuppet av marksister-leninister. Slike M-Ler liker å sammenligne «muren» med Berlin-muren (se artikkelen «Riv muren! i KNs sider»), men liker lite å fortelle at Berlin-muren ble reist av en sosialistisk, marksistisk-leninistisk diktatur-regime, for å sikre at sivile vil rømme til friheten, utenfor sosialismen som drepte over 50 millioner av sine egne, bl.a. i gullagene.
Sikkerhetsgjedert som Sharons Israel reiste er for å forsvare sivile, inkludert eldre, kvinner og barn som muslimer har som mål til å utrydde. Det er trist at de har én egenskap som gjør dem uegnet for en kristen nestekjærlighet fra KNs side: De er jøder. Martin Luther King observerte for lenge siden den fordekte jødehat: «La mine ord gjenlyde i dypet av din sjel: Når folk kritiserer sionismen, så mener de jødene – ta ikke feil av det!.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: