Jordans justisminister: barnemorder er helt

‘- Det mest grunnleggende han kunne gjøre, for å forsvare sitt land, sin ære som soldat, og sin religion, var å åpne ild. Det var en helt naturlig reaksjon.
Disse ordene handler ikke om en soldat som ble angrepet i krig, eller om noen som var i en presset situasjon og måtte gjøre drastiske ting for å redde livet. Det handler om en jordansk soldat som var stasjonert ved den israelsk-jordanske grensen i 1997. En buss hadde nettopp satt av omtrent 40 skolebarn på øya Naharayim, et vakkert stykke land som betegnende nok kalles for «Fredens øy». En jordansk korporal, Ahmed Daqamseh, åpnet ild inn i folkemengden, og drepte 7 småjenter. Seks andre ble skadd. Automatgeværet hans kilte seg, ellers hadde han kanskje drept alle, skolebarn og lærere. Daqamseh ble stoppet av andre jordanske soldater, som kastet seg over ham og ropte «Du er gal! – Du er gal!»
Han hevdet i rettsaken at småjentene hadde spottet ham mens han ba.
Det stopper ikke der. For ordene over er ikke sagt av en mentalt syk person, men av hans advokat i forbindelse med at Daqamseh sultestreiket i 2009 (se videoklippet under.) Det hører med til at man i sin tid konkluderte med at massemorderen måtte være mentalt syk. Det er gjerne det man pleier å si. 
Men det stopper ikke ved advokaten heller, og om man aldri så inderlig skulle ønske at slike holdninger var relativt sjeldne og ikke representative for befolkningen i regionen, så kommer det stadig sjokkerende, men dessverre ikke overraskende tegn på at det er nokså vanlig og akseptert. Det er nok av folk som, selv om de ikke sier det samme som justisministeren, forsvarer hans «rett» til å si det, eller på andre måter tilkjennegir at de aksepterer slike holdninger.
Mandag, mens den arabiske verden feiret Mubaraks fall i Egypt, sto Jordans nye justisminister frem og sa at Ahmed Daqamseh er en helt. «Han fortjener ikke å sitte i fengsel,» sa han. Justisministeren sa også at Israel er en «fiendtlig stat og en terroriststat.» Jordan undertegnet en fredsavtale med Israel i 1994, og offisielle kilder i landet sier at Hussein Mujallis uttalelser ikke er den offisielle holdningen. Like fullt arbeider nå justisministeren for å få frigitt «helten» sin. Ahmed Daqamseh ble dømt til livsvarig fengsel, noe som i Jordan betyr 25 år. Man regner det som usannsynlig at han slipper fri før dommen er ferdig sonet.
[pullquote]Hvis en slik barnemorder er en helt – hva er så normalen i disse menneskenes verdisyn?[/pullquote]Hvordan kan en person med presumptivt normal intelligens og grei universitetsutdannelse og lang juridisk praksis, nylig utnevnt til å være en hel stats øverste ansvarlige på lov og rett, utvise en så total mangel på empati og menneskelighet? En soldat som bevæpnet med en automatisk M-16 rifle, som skyter på automat inn i en buss full av forsvarsløse, uskyldige barn, kan han på noen måte, i noens kultur, kalles heltemodig? Hvis en slik barnemorder er en helt – hva er så normalen i disse menneskenes verdisyn?
Det hører med til historien at moren til soldaten, i et TV-program som ble sendt på Al Jazeera i mai 2001, siterte sønnen på at han ikke angret noe, men hadde sagt: «Det eneste jeg er sint på er geværet, som ikke virket som det skulle. Ellers skulle jeg ha drept alle passasjerene i bussen.»
De 7 skolejentene (se bildene under) som ble drept, var:

 • Keren Cohen
  Keren var tretten år gammel, og hadde forferdelig lyst å dra på klasseturen, men foreldrene hennes hadde ikke nok penger, så bestemoren betalte for henne.
 • Nirit Cohen
  Nirit var også tretten år. En av onklene hennes ble drept da buss nr. 18 ble sprengt i et terroristangrep i Israel i 1996. En annen av onklene hennes ble drept i Libanon.
 • Ya’ala Meiri
  Ya’ala ble bare tolv år, og ble begravet ved siden av pappaen hennes, som døde da hun var bare ett år gammel.
 • Adi Malca
  Adi var den tolv år gamle datteren av to døvstumme foreldre. Hun var deres munn og ører – og hadde bestemt seg for å ta vare på sine foreldre og sine to 11 år gamle tvillingbrødre resten av livet.
 • Sheri Bediev
  Sheri var 13 år gammel og nylig innvandret fra Usbekistan til Israel fem år før hun skulle bli den første som ble truffet da skytingen begynte.
 • Sivan Badichi
  Sivan var 13 og hadde egentlig ikke lyst å dra på klasseturen. Men noen overtalte henne. Kusinen hennes drømte at Sivan dro på en klassetur og ble skutt på, og drept.
 • HaShem Yikom DaMam


Disse 7 skolejentene skulle ikke få leve lenger. De var jødiske.
Se og hør intervjuet med advokaten som forsvarer det den jordanske soldaten gjorde. Legg merke til kroppspråket hans, hør på stemmen hans. Alt er tekstet til engelsk.

httpv://www.youtube.com/watch?v=n_6wYIEep0A

IsraelNationalNews
Jerusalem Post
CNN 13. mars 1997
New York Times 14. mars 1997
Wikipedia: Island of Peace
Wikipedia: Island of Peace massacre

Les også om Ilan Halimi, den unge gutten i Frankrike som ble lurt av en arabisk jente, og ble sammenhengende torturert i over tre uker, og etterlatt døende på et jernbanespor. Grunnen? Han var jøde.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: