Jon Gunnar Aksnes er død

Det er med stor sorg vi må fortelle at vår kjære bror Jon Gunnar Aksnes ikke lenger er sammen med oss. Jon Gunnar døde søndag den 9. oktober 2011 i Stavanger, 64 år gammel.
Jon Gunnar var en viktig SMA-partner, en meget bestemt og modig person som aldri var redd for å stå for sannheten. Han var en ekte bibeltro kristen og en trofast jødevenn. Uansett om det var mot Blitz eller muslimenes demonstrasjoner, var han til stede og på Israels side.  Han var et stort menneske og vil bli dypt savnet.
Vi husker ham da han modig sto imot Palestina-komitéens tilhengere som angrep ham i de voldelige opptøyene i Oslo 8. januar 2009 og skadet ham fordi han bar et Israelsk flagg.  Som han selv beskrev det:

«Jeg var utsatt for vold i to omganger. Først ble jeg dengt med stangen på et israelsk flagg som jødehaterne hadde tatt, og jeg ramlet om på gata. Like etter at jeg var kommet meg på bena igjen, kom en ny gjeng og slo meg med stokker på hånda, låret og ryggen slik at jeg falt igjen, og skar meg og blødde i høyre hånd. Men jeg visste ikke da at jeg hadde brukket venstre håndledd på fire steder.  
Det som irriterer meg er at norske medier prøver å skjule sannheten om Israel og jødehatet. Saker blir fremstilt til fordel for Israels fiender, og Israel presenteres som et terrorvelde, sier han.
 Aksnes har selv en konkret opplevelse av NRKs holdning i Oslo under gatekrigen for ett år siden.
Da jeg kom tilbake til bussen etter å ha vært utsatt for voldshandlinger og blødde fra hånden, rettet NRK sitt kamera mot meg og reporteren spurte hva som var skjedd. «Jeg ble nedslått av Palestina-komiteen!» utbrøt jeg. Da ble kameraet raskt slått av».

Takk til Jon Gunnar på vegne av SMA og jødene som han har styrket og oppmuntret til å kjempe videre for livet. Vi vil også takke hans kone Ruth og familien for at de sammen med Jon Gunnar har støttet Israel og SMA. Måtte G-d velsigne dem og gi dem trøst og styrke i det store savn de opplever. Jon Gunnar er hos G-d nå og han er i gode hender.
Vi lyser fred over Jon Gunnars minne.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: