Jagland: Verdens terrorisme skyldes jødene

Artikkelen er under arbeid

Det er aldri lenge til neste gang jødene får skylden for verdens problemer. Det er det at palestinerne ikke har fått sin frihet og sin egen stat som er hovedårsaken til den terroren vi ser over hele verden.
————————————————————————————————

 

  

 

  Jagland gir jødene ansvar for verdens terrorisme: Det er det at palestinerne ikke har fått sin frihet og sin egen stat som er hovedårsaken til den terroren vi ser over hele verden. Klikk for større bilde.NRK Dato: 03.02.2003
Av Wenche Thorunn Nilsen
Tittel: Positiv til Jaglands forslag
NATO bør gå inn med styrker i Midtøsten, foreslår Thorbjørn Jagland, leder av Stortingets utenrikskomité. Utenriksminister Jan Petersen støtter ham.
– Det er en interessant tanke, men det er langt fram før det kan skje. Blant annet må partene være enige, påpeker Petersen overfor NRK.
– Men det er viktig å komme med innspill for å få fredsprosessen igang igjen, legger han til.
Jaglands plan går i korte trekk ut på at NATO sender inn styrker som skal stå mellom en palestinsk stat og Israel. NATO-styrkene skal sørge for at de to partene ikke går til angrep på hverandre.

Robust styrke

– Det må være en reell, robust militær styrke. Det er meningen at NATO bør vurdere om man kan ta på seg en slik oppgave, sier Jagland til NRK.
– Det er et innspill til hvordan man kan få fredsforhandlingene i gang igjen, og eventuelt få partene til å feste lit til at det er mulig med fred, at det er mulig med to stater. Det er det som er mangelen nå. De to partene stoler ikke på hverandre, og på palestinsk side er det heller ingen reell motpart, fordi de palestinske myndighetene er knust totalt, sier han.

Spent

Jagland kommer med fredsplanene for Midtøsten nå på grunn av den overhengende krigstrusselen mot Irak. Han frykter at hele regionen kan koke over dersom USA og eventuelt andre land går til krig mot Irak samtidig som det pågår stridigheter mellom jøder og palestinere like ved.
– Det er det at palestinerne ikke har fått sin frihet og sin egen stat som er hovedårsaken til den terroren vi ser over hele verden. Derfor må man nå få en bred politikk for hele Midtøsten, sier Jagland til NRK.

Urealistisk

Fredsforsker Hilde Hanriksen Waage mener imidlertid at det ikke er mulig å plassere noen NATO-styrke i Midtøsten nå.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: