Jødisk Pesach

Jødene feirer påskekveld mandag den 18.4.2011. Her er en god artikkel om jødisk påske.
Vi ønsker alle en fredelig påsketid og Guds rike velsignelse.
Fra innholdet:

Ordet påske, Pesach, kommer fra det hebraiske ord lifsoaach, som betyr å gå forbi, slik det står i 2.Mosebok 12:27: “Og når barna deres spør hva dette er for en skikk, skal dere svare: Det er påskeoffer til Herren, fordi han gikk forbi israelittenes hus i Egypt da han slo egypterne med ulykke, men sparte hjemmene våre. Da bøyde folket seg til jorden og tilbad.”
Grunnen til at påsken er jødenes viktigste høytid er fordi utgangen av Egypt er den største og viktigste begivenhet i det jødiske folks kollektive historiske hukommelse. Jødene reiste ned til Egypt som en liten familie på 70 personer og kom ut fra slaveriet som et folk, slik det står i 2. Mosebok 13:17 “Da nå Farao lot folket fare….” Fra denne dagen ble Israel til et folk.
Utgangen fra Egypt er bakgrunnen til de mange budene vi har i Bibelen som omhandler menneskelige relasjoner, alle de budene som veileder oss til å ta vare på hverandre. Disse budene og påskefeiringen har blant annet til oppgave å minne det jødiske folket om deres tid som slaver i 400 år og at de ikke må opphøye seg over andre mennesker, men sette fokus på en utstrakt hånd til de svake, da jødene selv har vært det svakeste ledd i samfunnet, som slaver.
Les mer…Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: