Jødenes verdenskongress fordømmer UNESCOs beslutning om Rakels grav og Patriarkenes hule

NEW YORK – På vegne av World Jewish Congress skrev WJCs president Ronald S. Lauder et brev til direktør Irina Bokova for UNESCO, FNs organisasjoner for undervisning, vitenskap og kultur, – et brev som uttrykker dyp misnøye med det siste avsnittet i resolusjonen som utpeker Rakels grav og Patriarkenes hule som palestinske, og Rakels grav blir kalt en moské.
I brevet skriver Lauder “Å prøve å fjerne disse to eldgamle jødiske historiske steder fra Israel som UNESCO gjør er en fornærmelse. I tusenvis av år har den bibelske tradisjon opprettholdt at Rakels grav ble kjøpt og bygget av Jakob, en av patriarkene i Israel, og denne har vært blant de helligste steder i jødedommen siden. Patriarkenes hule i Hebron har i enda lengre tid vært en del av Israels hjerte og sjel. Man trenger bare å referere til den delen av bibelhistorien som ble lest sist uke i synagoger over hele verden, som beskriver Abrahams kjøp av Patriarkenes hule i Hebron og området rundt. … Å avskrive disse historiske steder som har vært en integrert del av den jødiske arv i tusener av år er en fornektelse av den faktiske historie.”
Jødenes verdenskongress mener at politisering og falsifisering av viktige jødiske religiøse og historiske steder der jøder har bedt i årtusener, er i strid med den viktige rolle som UNESCO har, denne organisasjonen som ble etablert for å bevare og beskytte hellige kulturminner rundt om i verden. Å frata det jødiske folk den bibelske arv etter Rakels grav og Patriarkenes hule er historiefornektelse.
Det er Israels fortjeneste at mennesker av alle trosretninger fortsatt har fri tilgang til sine hellige steder der de administrerer dem, og vi verdsetter Israels gjentatte forsikringer om at de fortsatt vil være det. World Jewish Congress er glad for USAs avvisning av resolusjonen, og vi vil fortsatt arbeide mot misbruk av FN-organer til urettferdig og skjevbehandling av Israel.
Det er til Israels kreditt som under administrasjonen, mennesker av alle trosretninger fortsatt har fri tilgang til sine hellige steder, og vi verdsetter Israels gjentatte forsikringer om at dette vil være det. World Jewish Congress er glad for USAs avvisning av denne resolusjonen, og vil fortsette å arbeide mot misbruk av FN-organer til urettferdig, forutinntatt og partisk behandling av Israel.
WJCStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: