Egypt: Haiangrepet ved Sinai kunne være et israelsk komplott

Oversatt fra Jerusalem Post av P.A.

En mulig forbindelse mellom Israel og haiangrepet som drepte en 70 år gammel tysk kvinne ved det egyptiske feriestedet Sharm el-Sheikh sist søndag er ifølge guvernør for Syd-Sinai, Mohamed Abdel Fadil Shousha, ikke uten grunnlag, rapporterer Reuters på mandag.

Noen har antydet at haiangrepet kunne ha vært en del av en hemmelig Mossad-plan for å skade egyptisk turisme.

Sousha ble ifølge Reuters sitert av den statlige egyptiske nyhetskanalen egynews.net for å ha sagt at: «Det som sies om Mossad som kaster dødbringende hai (ut i sjøen) for å ramme turismen i Egypt er ikke utelukket, men det trengs tid for å bekrefte det,»
Egyptere har tidligere beskyldt Israel for andre problemer så som narkotika- og våpensmugling og har sagt at Israel støtter medier som søker å tille Egypt i et negativt lys.
Ifølge lokale dykke-eksperter i Sharm el-Sheikh er haiangrep ekstremt sjeldne i området og mange ble overrasket over at så mange turister ble angrepet i Rødehavet de siste ukene.
«Egypt er fullt av rykter og man vet ikke hva man skal tro,» fortalte Gasser Mohamed, en dykker-instruktør ved CFun dykkersenter, til Reuters.  «Jeg ser at det er en mengde hai i sjøen og det er mulig at mangelen på tunfisk som følge av overfiske kunne forårsake angrepene.»

Kilde: Jerusalem Post


 

Ikke overraskende har også Dagbladet funnet denne «sensasjonen» så tiltrekkende at de har servert den for sine lesere.  Dagbladet later til å tro på historien.

 

 
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: