Jødene i Tunisia

Jerusalem Post melder at jødene i Tunisia, som vi skrev om 16. februar, ikke har blitt angrepet eller følt seg truet i de siste to månedene, etter at landets diktator  Zine Abidine Ben Ali ble drevet ut av landets ledelse.
Det var en demonstrasjon utenfor hovedsynagogen i Avenue de la Liberte i Tunis i begynnelsen av februar, men dette var kortvarig, og Roger Bismuth, som er president for de ca 1.500 gjenværende jødene i Tunisia, sier nå at jødene er en del av revolusjonen. Selvfølgelig er det frykt for at noen skal utnytte situasjonen og trakassere jødene, men til nå har dette ikke skjedd.
«Vi er glade for at diktatoren har dradd sin vei» sier Bismuth. Imidlertid har jødene de siste par tiår hatt bedre kår i Tunisia enn tidligere, grunnet en spesiell beskyttelse fra diktator Zine Abidine Ben Alis side. I 2002 ble imidlertid en midlertidig synagoge brent ned i et terroristangrep. 21 mennesker ble drept.
«Vi må være årvåkne» sier Bismuth. «Men så langt har det ikke vært noen angrep på jødene i det siste. Kun én familie har flyttet til Israel siden januar, og Jewish Agency opplyser at denne familien har hatt planer om dette lenge, og at det ikke er knyttet direkte til opptøyene.
Fra Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: