Jødehatet i Malmø

Nina Hjerpset-Østlie i document.no skriver om jødehatet i Malmø, som trives i muslimske kretser. BBC har to radioprogrammer om saken, der Malmø omtales som et «omtalt og usedvanlig tydelig eksempel på den nye antisemittismen»:

BBC har sendt det første av to radioprogrammer om hvorfor angrep på jøder øker i hele Europa. Den britiske journalisten Wendy Robbins tar utgangspunkt i svenske Malmø som er blitt et omtalt og usedvanlig tydelig eksempel på den nye antisemittismen, skriver Annika Ström Melin i kommentaren Malmö: Ett avskräckande europeiskt exempel i Dagens Nyheter.
Ström Melin viser til rabbineren Shneur Kesselman, som flyttet til Malmø for seks år siden og opplever regelmessige angrep. I et intervju i Sydsvenskan forteller Kesselman om hvordan folk spytter og kaster brusbokser og epleskrotter etter ham på åpen gate.

Han klär sig i svart hatt, har långt skägg och sticker därför ut. Men angreppen beror inte på att rabbinen bryter mot den underförstådda men mycket starka klädkod som människor i vårt land förväntas följa. (…)

Det fornektes ofte at denne antisemittismen trives i visse muslimske kretser, fortsetter Ström Melin, men når Robbins intervjuer imam Saeed Azam, som deltar i det dialogforumet den sosialdemokratiske borgermesteren Ilmar Reepalu etter internt press måtte opprette i Malmø, får hun et oppsiktsvekkende svar:
Saeed Azam forklarer at han vil gjøre alt for at Malmøs jøder skal bli i byen – “til og med danse for dem” – ettersom de “kommer til å drepe palestinere dersom de flytter til Israel.”

Les hele artikkelen i document.noStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: