Jødehat i Brooklyn

Fredag morgen våknet innbyggere opp i en av New Yorks bydeler, Brooklyn, til biler som var satt i brann, og det var sprayet hakekors på biler, benker og husvegger.
Midwood, et boligområde i Brooklyn, New York, opplevde et tragisk eksempel på jødehat, fredag morgen. Politiet etterforsker saken, og det er spor som muligens fører til at de ansvarlige kan pågripes. Politiet i Kings Kounty har funnet 27 ølflasker som de nå tester for DNA-spor. I tillegg til bilene som brant opp, var det sprayet hakekors og antisemittiske slagord på husvegger og benker, og bokstavene «KKK» på en van.
Leder for påtalemyndigheten, distriktsfullmektig Hynes, sier det neppe er noen tilfeldighet at angrepet kom på sabbaten, og like etter markeringen av Krystallnatten. – Hvem som enn gjorde dette, vil ha frem et budskap, sa han. Han la til at «vi tolererer slett ikke slikt i Kings County, og ikke ellers i byen heller.»
Vi vet at jødehatet er på fremmarsj i hele verden, og det er ikke lenge siden New York hadde en annen episode hvor det var malt hakekors på en synagoge. Dette skjedde i bydelen Queens den 4. november i år. To biblioteker ble også angrepet.

ABClocal
The Yeshiva World
New York Daily NewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: