Italia og Nederland også ut av Durban III

23. juli 2011: Italia og Nederland følger etter Canada, Israel, USA og Tsjekkia og boikotter FNs Durban III
Italia og Nederland annonserte i helgen at de ikke vil ta del i den beryktede FNs Durban III-konferansen som er planlagt 22. september 2001 i New York City.
Italias utenriksminister Franco Frattini påpekte at «[Durban] prosessen har blitt forvandlet … til en domstol for anklager mot Israel.»
Som hovedgrunn for å boikotte Durban III pekte den italienske utenriksministeren på de anti-israelske elementene i Durban-erklæringen og dens etterkommere. FN-forhandlerne som i øyeblikket er opptatt med å lage en foreløpig politisk Durban-erklæring har i det senere signalisert at de kommer til å avvise forslaget Tsjekkia, Italia og Nederland kom med, om å fordømme de anti-israelske delene i den opprinnelige Durban-erklæringen. Italienerne hadde bedt om at Durban III “eksplisitt erkjenner at tidligere referanser til den spesifikke situasjonen i Midtøsten i forbindelse med Durban-prosessen, ikke er en del av den internasjonale innsatsen mot rasediskriminering.”
Ifølge det nederlandske utenriksdepartementet ønsket Nederland, Italia og Tsjekkia alle å få med en uttalelse i Durban III om at “alle de deltagende stater distanserer seg tydelig fra å lage sammenhenger til saker som ikke har noe med kampen mot rasisme å gjøre.”
Forespørselen deres ble ignorert av konferansens arrangører, som hovedsakelig blir drevet av  arabiske og islamske stater, samt Sør-Afrika, og FNs høykommissær Navi Pillay, som selv er født i Durban.
Les også: Tsjekkia ut av Durban IIIStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: