Israelske og PA-forhandlere skal møtes igjen neste uke

Møtet i Amman i går mellom den israelske forhandleren Yitzhak Molcho og PA-sjefsforhandler Saeb Erekat (bildet) betegnes som positivt, skriver Arutz Sheva.
Det meldes at partene har blitt enige om å møtes igjen i Jordan neste uke. Den israelske siden har ytret ønske om at forhandlingene skjer mellom lederne, men avtalen som er inngått, betyr at møtene blir holdt på det samme nivå inntil videre.
Molcho og Erekat ble mottatt av representanter for Kvartetten, men etter halvannen time fikk de fortsette samtalene uten tilskuere. Møtet var meglet av Jordans utenriksminister.
Dette møtet var det første mellom Israel og PA på ett år og tre måneder. PA-sjef Mahmoud Abbas sa at han håpet møtet ville sparke i gang den døende fredsprosessen, men at «alle andre muligheter» var tilgjengelig dersom Israel ikke kapitulerer i Amman.
Avisen påpeker at Israel frøs all bygging i Judea og Samaria i ti måneder for å imøtekomme Abbas’ krav for å starte samtaler igjen, men det eneste man fikk, var flere forhåndsbetingelser for å forhandle, og at Israel måtte frigi alle terrorister fra fengslene.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa han var villig til å starte forhandlinger igjen uten forhåndsbetingelser fra noen av sidene, i henhold til Kvartettens plan, som forutsetter gjenopptagelse av samtaler med bestemmelser om den endelige statusen innen 31. desember 2012.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[swpm_payment_button id=2514 button_text="100 kr per mnd "] [swpm_payment_button id=2515 button_text="200 kr per mnd "] [swpm_payment_button id=2516 button_text="300 kr per mnd "] [swpm_payment_button id=2517 button_text="500 kr per mnd "] [swpm_payment_button id=2518 button_text="1000 kr per mnd"]