Israelsk flytrafikk i fare

Alvorlige etterretningsmeldinger som går på at passasjerfly kan bli angrepet av raketter kan få kabinettet til å fremskynde forsvarssystemer.
Det har i det senere kommet kraftige etterretningsadvarsler om at terrorister kan angripe israelske passasjerfly med skulderholdte raketter. Dette får det israelske kabinettet til å vurdere om arbeidet med forsvarssystemer skal fremskyndes.
«Vi kan ikke tolerere flere utsettelser nå,» skal en talsmann for regjeringen ha sagt til radiostasjonen Voice of Israel. Dette indikerer at etterretningen frykter at terrorister snart vil prøve å skyte ned et passasjerfly.
Israel har tidligere meldt at de vil utstyre passasjerfly med et avledningssystem for raketter. Men systemet har blitt lagt på is fordi man ikke har blitt enige om hvem som skal betale for beskyttelsen.
Nå skal imidlertid frykten for en katastrofe i luften ha overgått bekymringen for finansene, skal man tro anonyme kilder som har uttalt seg til radiostasjonen, og som ble sitert av nyhetsbyrået Trend i Aserbadjan. Offiselle talsmenn for regjering og forsvarsdepartement har avslått å uttale seg om saken.
Militær etterretning har advart i mer enn to år om at Hamas og allierte terroristorganisasjoner har smuglet raketter ment for luftfartøyer inn i Gaza. Flere ruter har allerede blitt endret for å få større avstand til Gaza.
Et direkte treff på et fly ville skade Israel enormt. I tillegg til det store antallet antatte dødsofre, ville et angrep styrke terroristenes stilling, det ville plage Israel, og koste landet milliarder av dollar i tapte turistinntekter.
Fly til Eilat blir sannsynligvis de første som blir utstyrt med beskyttelsessystemet, på grunn av nærheten til Egypt.
I et angrep i 2002 ble et israelsk charterfly angrepet med to missiler. Dette fikk alarmklokkene til å ringe for behovet for defensive systemer.
Elbit i Israel har tidligere vunnet en konkurranse for å levere forsvarssystemer.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: