Israelsk nødhjelp i Japan

Det medisinske teamet Israels forsvarsstyrker har sendt til Japan, er nå installert  i byen Minami-Sanrikucho.
Israelerne er ferdige med å sette opp et feltsykehus. De settes nå inn i situasjonen i samarbeid med sjefene i Hjemmefrontkommandoen og IDF medisinske korps i Israel.
Japanske myndigheter har satt opp bygningen hvor sykehuset er installert. Det israelske personellet er selvforsynt med mat og drikke.
Klinikken forventes å være i drift en måneds tid.
Teamet landet i Japan søndag kveld.
Ikke bare dette teamet har hjulpet til i Israel, men også mange private organisasjoner har insistert på å få hjelpe japanerne etter katastrofen som rammet dem. Representanter for Japans Chabad-Lubavitch organisasjon har også reist rundt i de mest katastroferammede områder for å tilby fysisk og åndelig bistand.
Filmen er med engelsk tale, etter en kort innledning på hebraisk.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2HDfLfegVVI

Japan ble rammet av et jordskjelv av styrke 9.0 på Richters skala den 11. mars, med en påfølgende massiv tsunami som rammet hardt, idet det skjedde så fort at mange ikke fikk tid å komme seg i sikkerhet. Mer enn 25.000 mennesker savnes eller har blitt bekreftet døde i de to katastrofene. Mange andre mennesker ble hjemløse.
Minami-Sanrikucho ble så hardt rammet at hjelpemannskapene ikke fant en eneste overlevende eller noen lik, til tross for intens søking, ble det meldt for ni dager siden. 8000 mennesker savnes fortsatt i byen etter naturkatastrofen. Letemannskapene har i flere tilfeller ikke en gang funnet igjen husene de savnede bodde i.
IsraelNationalNewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: