Israels FN-ambassadør protesterer til FN

FN-ambassadøren kritiserer FN for manglende uttalelser om angrepene nær Eilat, og sier Gaza har blitt hjem for Hamas-terrorisme.
Israel har rettet en klage til FNs generalsekretær og presidenten for Sikkerhetsrådet for eskaleringen av volden i sør, og for Sikkerhetsrådets manglende fordømmelse av terrorangrepene last torsdag, som krevde åtte menneskeliv.
Israels ambassadør til FN, Ron Prosor, skrev til lederne i FN at Gaza-stripen, som er styrt av Hamas, fortsetter å være en bastion for terroristaktivitet, og at mer enn ett hundre raketter har blitt skutt mot Israel de siste dagene.
Hver eneste rakett, skrev Prosor, viser med all tydelighet farsen «palestinsk enhet,» som manifesteres i terrorisme, hat og vold.
Libanon blokkerte fredag Sikkerhetsrådets planlagte fordømmelse av de siste dagenes terroristangrep i det sørlige Israel. De krevde at uttalelsen skulle inneholde kritikk også av Israels straffeangrep mot Gaza.
Sikkerhetsrådets uttalelser må være enstemmige.
Forrige onsdag, dagen før angrepene ved Eilat som førte til en bølge av vold mellom Gaza og Israel, sendte Prosor et brev til FNs generalsekretær Ban Ki-moon og ba om at forsamlingen fordømmer rakettangrep mot Israel.
«Israel forventer at Sikkerhetsrådet, generalsekretæren og det internasjonale samfunn fordømmer alle disse angrepene umiddelbart og enstemmig,» skrev Prosor.
«Det er bare tilfeldigheter at disse siste angrepene ikke forårsaket skader på sivile. Med raketter regnende ned over våre største byer, verken kan eller vil Israel stole på sitt hell som forsvar for sine innbyggere,» skrev Prosor, og viste til økningen av raketter skutt mot Israel fra Gazastripen de siste ukene.
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: