Israel utnevner sin første kvinnelige generalmajor

Israel skriver historie: Trebarnsmoren oberst Orna Barbivai ble utnevnt til det israelske forsvarets første kvinnelige generalmajor (norske forhold: «tostjerners general») sist torsdag, melder forskjellige medier i Israel.
Landet har lang tradisjon for kvinnelige militære, både menige og offiserer, men det er altså første gang at en kvinne får denne høye stillingen i forsvaret.
Tidligere IDF-talsmann og nå medlem av Knesset Miri Regev (Likud), som initierte en lov som ga kvinner rett til å få innpass også på toppnivå i forsvaret, ønsket den nye nominasjonen velkommen. «Jeg er ikke i tvil om at denne nominasjonen vil åpne døren for mange kvinnelige offiserer som ønsker å klatre høyere i kommandokjeden. Jeg håper dette ikke var en engangsforeteelse.»
Opposisjonsleder og leder for Kadima, parlaments (Knesset-)medlem Tzipi Livni, roste også stabssjef Gantz for bestemmelsen om å utpeke Barvivai. «Det finnes ingen grad som er for tung for en kvinnes skuldre, og det er ingen tvil om at oberst Barvivai ble utpekt på bakgrunn av hennes talenter» sa hun.
Jerusalem Post
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: