Ynet skriver i dag om en ung mann fra byen Ma’ale Adumim, som ligger helt i nærheten av Jerusalem, som hadde en merkelig opplevelse. Mannen har også fransk statsborgerskap, og ville dra til Frankrike for å studere. Han gjorde ferdig papirarbeidet, og fikk et midlertidig reisedokument. På veien hjem fra konsulatet i Jerusalem så han noe rart.
For på dokumentet, som hadde hans navn, personnummer og adresse, sto det ikke Israel noe sted. Staten Israel var helt borte fra dokumentet som skulle gi den israelske gutten adgang til Frankrike. Han er født i Israel av franske immigranter.
Eddy, som gutten heter, var på nippet til å gå tilbake til det franske konsulatet og si at han ikke trengte passet fra dem. «Jeg vet at franskmennene er antisemittisk, og jeg hadde ikke blitt overrasket om de hadde skrevet «Ma’ale Adumim, Palestina,» men de valgte det frastøtende «Okkuperte Palestina.»
Ynet skriver at utenriksminister Avigdor Lieberman vil sende et brev med en kraftig protest til den franske regjeringen og be dem ta bort uttrykket.
«Jeg ville latt det passere om jeg hadde bodd i en utpost, men Ma’ale Adumim er den største byen i Judea og Samaria, det er midt i hjertet av det hele, og det vil forbli en del av Israels territorium uansett hvilken arrangementer man vil inngå i fremtiden,» sa Eddy, som vil kjempe for sin rett til å ha Israel skrevet i passet sitt.
Boris Grossmann, som er ordfører i byen, var like opprørt. «Området ble aldri okkupert fra Palestina, fordi det ikke finnes noe slikt,» sa han. «Dette er en bibelsk og jødisk by hvis opprinnelse er nevnt i Bibelen, og det tilhører ikke araberne. Det er trist å se en nasjon som kaller seg en Israel-venn som støtter palestinerne og den retorikken som ødelegger enhver mulighet for noen fredsprosess.»
Parlamentsmedlem Shemtov sa at denne benevnelsen er «uheldig» ordvalg. «Ma’ale Adumim er umulig å skille fra Israel,» sa han. Han viste til at han hadde fått dokumenter med samme språkbruk til innbyggere i Øst-Jerusalem som bor bak den såkalte «grønne linjen,» og oppfordret de franske myndigheter til å stryke benevnelsen fra offisiell bruk.