Israel minnes sine helter

Israel holder i dag en minnedag for sine falne helter, soldatene som falt i Israels kriger, og dem som har blitt ofre for terrorisme.
En 60 sekunders lang sirene hørtes over hele landet i morges kl 08:00, og millioner av israelere sto opp i ære for de 22.867 menneskene som ga sine liv for sitt fedreland, og dem som ble myrdet i terrorangrep.
Minnedagen er ingen religiøs seremoni, men den har et høyst åndelig innhold, både rabbier og militære ledere deltar i bønn for de falne.
President Shimon Peres advarte Israel naboer mot å gjenta sine tidligere feil:

Jeg er her i dag for å si dere at Israel er sterkt som aldri før. Vi er de første i verden som har en “Jernkuppel” som kan stoppe missiler. Vi er i stand til å fly til de høyeste plasser i rommet, å dykke til de dypeste dyp, og til å skape oss øyne å se med ikke bare langs våre grenser, men også på nye utsiktsplasser. Kriger har startet fordi våre angripere ikke var klar over Israels skjulte styrke. Også i dag foreslår jeg for dem som er ute etter krig – ikke gjør den samme feilen igjen. Ikke overse vår skjulte styrke.
Israels styrke ligger i dets rettferdighet. Vi er fysisk klare til å forsvare vårt land, og moralsk til å forsvare vår arv.
Den israelske ånd har krefter i seg til å seire i alle tenkelige situasjoner, og til å forberede seg for dagen i morgen.
Fra Israels grunnleggelse og til i dag har jeg i forskjellige stillinger kommet til å trøste etterlatte familier. Alle disse enkelte besøk til de etterlatte er en erfaring som setter spor. Før jeg drar setter jeg meg inn i det personlige mot hos soldaten, og kamphandlingen som tok hans liv. I hjemmet deres blir fotoalbum åpnet, og sammen med familien ser jeg bilder på side etter side, om hvordan deres døtre og deres sønner vokste opp, fra vogge til kamp.
Jeg ser de unge menn og kvinner, de glødende øynene deres, full av liv og skjønnhet, fritt og mer tilbakeholdent. Huset blir på nytt fylt med smerte. Jeg får høre om moren, om faren, familiens historie… Jeg ser kilden hvor våre største sønner kommer fra. Kilden som har sitt utspring i Torah’en og i det edle motet.

Stabssjefen for forsvaret, Benny Gantz, talte om uroen i Midtøsten i det siste, som riktig nok kan skape håp om forandring og demokrati, men som også er med på å destabilisere regionen, slik at Israel må være forberedt på alle mulige typer angrep, på enhver mulig front, og også på dem alle sammen samtidig. Han siterte et gammelt ordspråk: “Hele nasjonen er ved fronten.”

Bare en armé som dette, sa han, – sender tydelige signaler til dem som vil oss ondt: Israel har et kraftig defensivt skjold, og enhver som reiser seg mot oss vil kjenne den fulle kraften av knyttneven vår.

IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: