Israel med hemmelig våpen

Fra gamle dager. Det var ikke lett å være Israels fiende da heller. Egypterne druknet.
Fra gamle dager. Det var ikke lett å være Israels fiende da heller. Egypterne druknet.

“Bare Gud vet” var svaret journalistene fikk da de spurte Yoav Mordechai om det er Israel som står bak oversvømmelsene i arabiske tunneler som er grave fra Gaza inn mot Israel. Mordechai er sjef for Israels aktiviteter i territoriene, COGAT. Det er Arutz Sheva, nettutgaven, som forteller historien.
Foranledningen er at oversvømmelser nå har ødelagt i alt ti slike terrortunneler. I den siste, som skjedde mandag, ble en Hamas-topp borte i vannmassene. Det er for øvrig ikke første gang Israels fiender på mystisk vis blir skylt bort med vannet. Ivrige lesere av jødisk historie, slik den livfullt beskrives i Det gamle testamentet, har fått med seg at også egypterne bittert har fått merke at Israel har en Gud, slik Bibelen ordlegger seg.
Nå har Egypt skjønt at det kan være lønnsomt å holde fred med Israel. I sin iver etter å prøve å utslette den unge staten angrep dette folket jødene flere ganger før de tapte så intenst at den eneste muligheten de hadde, var å slutte fred – eller miste hele Sinai-halvøyen til jødene.
Araberne som er bosatt i Gaza skjønner ikke dette – enda. Til tross for at de siden den Muhammed-tro ultra-religiøse terrororganisasjonen Hamas tok over makten har skutt tusenvis av missiler inn i Israel og iverksatt mengder av andre former for angrep uten å oppnå så veldig mye annet enn at deres egen infrastruktur har blitt pulverisert i grensetraktene mot Israel, fortsetter de. Etter å ha blitt kraftig tuktet i den første Gaza-krigen “Cast Lead” i 2008 / 2009, i “Pillar of Defence” i 2012, og i “Protective Edge” i 2014, og har tapt mengder av personell og materiell, – og i den siste krigen var Israels mål i stor grad nettopp å ødelegge denne tunnelstrukturen – fortsetter de i tråd med Muhammeds uttrykte ønske i Koranen å utrydde de vantro.
Lesere som synes vi går for langt i konkrete påstander, bør vurdere å lese nettopp Koranen, og dessuten Hamas’ charter, som er en eneste lang hyllest til Muhammeds gudsfigur Allah, og til Muhammeds ideer om at muslimene eier landet Israel (som de kaller “Palestina” – et land som aldri har eksistert). Bevegelsen vil dessuten det samme som ISIL ønsker for Syria og Irak – og svært mange muslimer ønsker for Europa – også for Norge – Sharia-lovgivning som styresett.
Men det var altså Abd al-Salah al-Butnaji, en 36 år gammel leder fra Kassam-brigadene, Hamas’ væpnede gren, som nå gikk samme vei som egypterne da Moses ledet sitt folk ut av Egypt. Det var Hamas som selv kom med opplysningen, for øvrig uten henvisning til egypternes “vannskjebne.”
Flere skal det bli, skal vi tro Foreign Policy. Det har seg nemlig sånn, i alle fall hvis man skal tro ryktene – og rykter skal man lytte til om man har israelerne som fiender, og har livet noenlunde kjært, at Israel i samarbeid med USA nå utvikler et avansert system for å oppdage tunneler. Systemet er finansiert av USA, og skal “oppdage, kartlegge og nøytralisere” undergrunnstunneler som truer USA eller Israel.
Det er Elbit Systems og Rafael Advanced Defence Systems, de samme firmaene som utviklet Iron Dome, som med stor suksess nøytraliserte rakettene fra Hamasstan – Gaza – i siste krig. Begge firmaene takker nei til å komme med mer opplysninger, og henviser til sikkerheten. Det samme gjorde IDF og talsmenn for regjeringen, men Arutz Sheva siterer “anonyme etterretningskilder” som sier systemet har seismiske sensorer som kan oppdage bevegelser under bakken.”
Yaakov Amidror, en tidligere rådgiver for statsminister Benjamin Netanyahu, sier at systemet ikke er operasjonelt enda, og at det gjenstår en del testing. På fiendens side sa Ismail Haniyeh, leder for Hamas, under fredagsbønnen sist fredag, at Hamas hadde funnet et undergrunnskjøretøy “som hadde kameraer og sensorer som kunne oppdage tunneler og kjempere.” Han mente funnet ga dem en viss fordel. Kjenner vi Israel rett kan det akkurat like godt hende at kjøretøyet var plantet for å gi fienden de opplysningene man ønsket de skulle få. Dette blir selvsagt bare spekulasjoner fra vår side.
Vi tillater oss å spekulere i hvordan Fredrik Græsvik ville ha rapportert en hendelse som at havet lukket seg over egypterne. Definitivt neppe slik:

Den dag i dag kjenner dere Herren deres Guds oppdragelse, som barna deres ikke kjenner og ikke har sett:
hans storhet, hans sterke hånd og utstrakte arm, de tegn og gjerninger som han gjorde i Egypt mot farao, egypternes konge, og hele hans land, det som han gjorde mot egypternes hær, hester og vogner, da han lot vannet i Sivsjøen velte inn over dem mens de forfulgte dere, så han utslettet dem for alltid, det han gjorde for dere i ørkenen, helt til dere kom til dette stedet, og det han gjorde med Datan og Abiram, sønnene til Eliab, sønn av Ruben, den gangen jorden åpnet sitt gap og slukte dem og deres familier, deres telt og hver levende skapning i følget deres midt blant alle israelittene.
Ja, med egne øyne har dere sett alle de storverkene som Herren har gjort.

Ikke så rart kanskje, at forsvarsledelsen er hemmelighetsfull, når man opererer med såpass store hemmeligheter. Selvsagt bare spekulasjoner det også, fra vår side.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: