Israel lar ikke sine bli bombet

Israel vil ikke tolerere at landets innbyggere blir bombet, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i dag etter at det israelske forsvaret hadde slått til mot mål i østlige Gaza by. Tre medlemmer av Islamsk hellig krig meldes skadd etter angrepet.
Onsdag kveld ble angivelig to Grad-raketter fyrt av mot Be’er Sheva, men man registrerte bare én rakett. Den traff en bygning i et boligområde av byen. Bygningen ble skadet, og dette er første gang etter Gaza-krigen i 2009 at det skytes raketter inn over Be’er Sheva.
I et spesielt kabinettmøte med den polske regjering i dag sa Netanyahu at Israel «vil ikke tolerere at noen bomber innbyggerne i landet,» og «vil handle passende.» «Jeg vil ikke anbefale noen å teste hvor mye vi tåler» sa han.
I Operasjon Cast Lead i 2009 ble Be’er Sheva angrepet flere ganger med raketter, og to mennesker ble alvorlig skadd, deriblant en gutt på sju år.
Meron Reuben, Israels ambassadør til USA, sendte onsdag et brev til presidenten i Sikkerhetsrådet,  Maria Luiza Ribeiro Viotti, der han innstendig ber FN fordømme angrepet. Reuben sa i brevet at angrepet representerer en klar eskalering av terroristaktivitet som har sitt utspring på Gazastripen. Han la til at angrepet er et klart brudd på internasjonal lov, og at det må tas ytterst alvorlig. Utenriksminister Avigdor Lieberman påtegnet brevet og ba FN «ikke være apatisk overfor et så åpenbart terrorangrep.»
En talsmann for kommunen sa i dag at byen ikke stenger skolene som følge av angrepet, men at han ber byens innbyggere være på vakt og rette seg etter de instruksjoner som måtte bli gitt.
Haaretz: Netanyahu: Israel will not suffer the bombardement of its citizensStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: