Israel først med feltsykehus i Japan

Israel skal, som første land på banen for å hjelpe, sette opp et feltsykehus, opplyser Israels ambassadør til Japan, Nissim Ben Shitrit.
Han legger til at japanerne er ekstremt takknemlige for hjelpen. «Jeg vet ikke hvorfor vårt sykehus er det første,» sier Ben Shitrit. «Kanskje vi var kjappere enn de andre. Kanskje fordi vi har mer erfaring.» Han sier at den medisinske krisen kan ta lang tid å løse, men at han tror de japanske myndighetene får kontroll over situasjonen i løpet av de neste par ukene.
Felthospitalet skal settes opp ved  Minamisanriko, en fiskerlandsby ca 500km nord for Tokyo. Denne byen ble hardt rammet av skjelvet og tsunamien, – rundt 10.000 mennesker er døde eller savnet. Fem mennesker jobber i øyeblikket med å sette opp og klargjøre fasilitetene. Disse kartlegger også behov slik at man får bedre kunnskaper om behovene, så utstyr og mannskaper kan tilpasses dette.
I henhold til Japans ønsker om hjelp, har Israel sendt tonnevis av hjelpeutstyr som madrasser, tepper, kåper, votter og kjemiske toaletter til de rundt 500.000 som er hjemløse etter katastrofen.  Siden avløpssystemet i Japan er sterkt skadet etter jordskjelvet og tsunamien, vil toalettene bidra til bedring i situasjonen.
Ben Shitrit poengterer at japanerene tydelig viser sin takknemlighet for hjelpen, det kommer frem i media, og av mennesker på stedet hvor nødhjelpen mottas.
Israel sender også hundrevis av Geigertellere til måling av radioaktivitet. På spørsmål om hvorvidt Israel hjelper til med problemene rundt de radioaktive anleggene, svarer Ben Shitrit at «dette er en sak mellom japanerne og amerikanerne, og kun det.»
Les også: In Haiti: «This is the spirit of the IDF»
Jerusalem Post
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: