Israel: 62 år med uavhengighet

Ingen kan få oss bort fra patriarkenes grav, ikke engang Barack Hussein Obama
(fra hebron.org.il)
Den 19.4.2010 var kvelden i år da jødene feiret 62-årsjubileum for fornyet jødisk suverenitet over fedrelandet, Israel. I dag er selve frigjøringsdagen i Israel og tusenvis av jøder benytter anledningen til å besøke Hebron og be ved Machpela-graven. Ifølge det israelske politiet vil det i dag alt i alt komme 20,000 jøder for å be ved Machpela-graven. Dagen før var det ca. 11.000 bedende jøder der.
Bildet: Tusenvis av jøder fant veien til Hebron for å delta i seremonien der staten Israel erklærte Hebron som en evig jødisk kulturminne
(Klikk på bildet for å se større versjon – flere bilder sist i artikkelen)
Seremonien i går var unik og mange strømmet til Hebron for å delta i begivenheten. Ledelsen for jødene i Hebron og YESAH (Judea, Samaria og Gaza) inviterte de 40 Knesset-medlemmene (KM) som er med i lobbygruppen ”Israels land-gruppen i Knesset” og æret dem for deres innsats som har sørget for at staten Israel har erklært Hebron som et jødisk nasjonalt kulturminne og kulturarv. Seremonien startet med utdeling av æresdiplom til lobbygruppen.
Visestatsråd Ayoob Kara sa blant annet i sin tale at ”dere som kom i kveld, deriblant de 40 Knesset-medlemmene som er en del av ’Israels land-gruppen i Knesset’, er selve beviset på at ingen vil klare å flytte jødene bort fra Machpela-graven, ikke engang Barack Hussein Obama. Vi sier ja til de mange av det jødiske folk som kommer hit regelmessig. … vi må gi samtykke til å fornye bygging og bosetting over hele landet”.
Til druserne i Israel hadde han følgende budskap: «Dere er Jetros etterkommere, dere passet på landet Israel mens jødene var i eksil, og dere vil beskytte landet også i dag, sammen med jødene.”
Gruppens leder, KM Arieh Eldad sa at ”det faktum at gruppen har 40 Knesset-medlemmer, som er en tredjedel av samtlige Knesset-medlemmer, står som en motvekt til det press som kommer fra venstreradikalerne. Erklæringen i dag om at Machpela-graven er et jødisk kulturminne, er gruppens første vellykte prosjekt og en start på gruppens videre arbeid for landet Israel. De som for 5 år siden ikke forstod at Gush Katif beskyttet Tel Aviv, må nå forstå at Hebron forsvarer Jerusalem.”
Viseminister Gila Gamliel sa at «Jerusalem er Israels evige hovedstad og vi skal beskytte Jerusalem og Hebron for evig.”
KM Tzipi Hotovely sa at sammenligningen mellom Jerusalem og Tel Aviv er støtende: «Vi er glad i Tel Aviv, men byen er bare 101 år gammel. Hebron derimot er 3000 år gammel og Jerusalem er 4000 år gammel. På denne frigjøringsdag, da vi jøder kom ut av slaveriet og til frihet, må vi kunne opprettholde vår frihet og ikke la noen diktere oss hvor meget vi skal bygge, og hvor, i vårt eget land.»
KM Atniel Schneller (Kadima) sa at ”Hebron og Jerusalem er ett og det samme, vi må bevare Hebrons helhet på lik linje med Jerusalems helhet. Jeg er glad for å se den enorme folkemengden som har kommet hit i dag til denne seremonien, men det er viktig å bringe budskapet om Hebron også til dem som ikke kom hit. Hebron må være et felles eie for det jødiske folk.”
YESAHs ordfører, som udelte æresdiplom til Knesset-gruppen, sa blant annet: ”Tilknytning til Machpela-graven som kommer til uttrykk i beslutningen om å anerkjenne den som et nasjonalt kulturminne, er ikke bare en moralsk, men også en politisk handling. Det er kun tilknytning til det jødiske folk og dets røtter som kan gi den styrke som er nødvendig for å motstå det utenlandske presset mot utøvelsen av vår rett til landet Israel. Takket være denne tilkoblingen til våre røtter, kan vi si til dem som prøver å kneble oss: Hit, men ikke lengre.”
Flere artister deltok i festivalen som ble holdt etter seremonien, deriblant Udi Davidi, Aharon og Yehonatan Razel, Ben Snoof, Haim Israel og andre.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: