Israel øker sikkerheten

IDF utplasserte mandag to krigsskip i Det røde hav i nærheten av grensen mot Egypt etter at det ble varslet om at terrorister planlegger et nytt angrep mot det sørlige Israel fra egyptisk område.
Stabssjef i den israelske forsvarshær, Benny Gantz, beordret også ekstra oppbemanning over hele den sørlige delen av landet, spesielt nær grensen mot Egypt.
Troppeutplasseringen er for en stor del basert på den økte risikoen for terror. Israel har også tillatt Egypt å utplassere 1500 flere soldater i det man kaller B- og C-områdene av Sinai. Disse troppene skal drive med anti-terrorvirksomhet på halvøyen. Område A er det som ligger nærmest den israelsk-egyptiske grensen.
I hele den sørlige delen av Israel er det nå mengder av soldater. En kilde sier oppbemanningen er «enestående.»
Det er ikke observert noen endring i sikkerhetsstyrkene på egyptisk side. Egyptiske sikkerhetskilder sier imidlertid at raidene mot terror ble trappet opp ved Eid al-Fatr, slutten på Ramadan, fordi man fryktet økt vold i forbindelse med helligdagene.
IDF har også utplassert avansert teknologi i området for å forhindre terrorangrep. Ubemannede redskaper er en del av dette. Militære kilder sa tidligere tirsdag at en terrorcelle i Gaza planla å infiltrere Israel fra Sinai.
Sikkerhetssituasjonen i det sørlige Israel har vært spesielt spent i de siste par ukene. En rekke terrorangrep midt i august tok åtte liv. Befolkningen i Negev, i de sørlige og vestlige deler, har også vært svært plaget av hard beskytning av raketter og bomber fra terrorgrupper i Gaza.
Sjefen for Irans marine, kontreadmiral Habibollah Sayyari, fortalte det statsdrevne nyhetsbyrået i landet at Den islamske republikken planlegger å sende landets 15. flåte til Det røde hav og Adenbukta. Man antar grunnen er at man ønsker å provosere og heve spenningsnivået i regionen.
Den islamske republikkens 15. flåte består av undervannsbåter og flere krigsskip.
Sayyari sa at Irans marine planlegger å ha «et aktivt nærvær på de åpne hav, slik lederen for Den islamske revolusjonen, Ayatollah Seyyed Ali Khamenei, ville at det skulle være, med den hensikt å tjene landets interesser.»
«Den iranske armés nærvær på de åpne hav vil bringe et budskap om fred og vennskap til alle land,» sa han.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: