Iron dome på plass ved Ashdod

Innbyggerne i Ashdod er nå under beskyttelse av «Jernkuppelen» – forsvarssystemet Iron Dome, et teknisk svært avansert system for oppdagelse og nedskytning av fiendtlige raketter mens de ennå er i luften.
Som innbyggerne i Ashkelon og Beer Sheva allerede har fått utplassert dette utstyret, har IDF nå også fått Ashdod inn under Jernkuppelen.
Militære talsmenn har ikke sagt noe om hvor batteriet er plassert. «Iron Dome er fremdeles i en innkjøringsfase,» sier en informasjonsmedarbeider i en uttalelse. «Plasseringen av batteriene blir vurdert i henhold til den aktuelle sikkerhetstrussel til enhver tid.»
Ordføreren i Ashdod, Yechiel Lasri, er glad for at batteriet er utplassert. Dette er gode nyheter for det nye året.
«At utplasseringen skjer akkurat ved skolestart er gode nyheter, det får innbyggerne våre til å føle seg sikrere,» sier han.
Han advarer imidlertid mot å føle seg for sikker selv om Iron Dome er installert i nærheten. Systemet antas å kunne sikre mot rundt 85% av angripende raketter med middels rekkevidde i sitt dekningsområde.
«Det er fremdeles svært viktig å følge instruksjoner fra Hjemmefrontens ledelse når vi blir angrepet av raketter,» advarer Lasri.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: