Iranske krigsskip til Middelhavet

En offisell talsmann for den iranske marinen fortalte søndag at Den islamske republikken planlegger å utvide sin marines rekkevidde til å omfatte Middelhavet.
Det vil være første gang at iranske krigsskip opererer så langt hjemmefra. Kontreadmiral Gholam-Reza Khadem Bigham sier forflytningen av skipene er en del av en ett år lang øvelse, og at fartøyene i tillegg til øvelsen også vil samle inn etterretningsinformasjon i området.
Admiralen opplyste ikke noe om hvor mange skip som skal delta i operasjonen, og det er også uklart hvorvidt Egypt vil tillate passering gjennom Suez-kanalen.
Bigham sa også at Iran skal etablere en flåte av undervannsfartøyer snart. Det er imidlertid kjent at Irans marine bare har relativt få, og enkle, undervannsbåter disponible.
Ynet.co.ilStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: