Irans atomprogram igjen rammet av virusangrep

Det kan virke som om Irans atomvåpenprogram igjen er rammet av et datavirus-angrep. Et nytt avansert virus ser ut til å ha rammet Irans datamaskiner, opplyste den islamske republikkens sivilforsvarssjef Gholamreza Jalali mandag. Har intelligente jøder også denne gangen lykkes i å redde sitt folk og resten av verden fra en gal despots onde planer?
Iran hevder selv at det kjernefysiske programmet kun har fredelige hensikter som strømforsyning og lignende. Men måten uranet anrikes på, og selvsagt den iranske presidenten Mahmoud Amadinejads trusler om å utslette Israel, gjør at i alle fall Israel og USA tror det er ønsket om atomvåpen som ligger bak anrikingsanleggene. Hva FN som organisasjon tenker om saken er kanskje vanskeligere å få tak i. Imidlertid ser land som Saudi Arabia med nervøsitet på iranernes anstrengelser for å få til denne kompliserte produksjonsprosessen.
Så langt har de ikke hatt mye suksess. I juli 2010 ble dataviruset Stuxnet oppdaget for første gang, et uhyre avansert datavirus som kun angrep programvare som brukes til å konfigurere Siemens PLC-er, komponenter som er vesentlige for den intrikate prosessen bak anrikelse av uran, noe som er vesentlig for å få til en atombombe, eller mer korrekt, et kjernefysisk våpen.
[pullquote]Det kan se ut som om jødene i det minste har vært med på å pønske ut det avanserte dataprogrammet som skal ha forsinket Irans atombombe med to år.[/pullquote]Viruset er så avansert at det regnes for helt usannsynlig at for eksempel en hackergruppe kan ha stått bak viruset. Men det spekuleres i om det kan være USA eller Israel, eller begge, sliter i alle fall de som er rammet. Man fant filnavn og andre tegn som henspeilte på den jødiske historiens Dronning Ester, i form av det jødiske pikenavnet hennes og lignende. Dronning Ester var som kjent gift med perserfyrsten Xerxes, og blir i jødenes tradisjon sett på som en person satt i posisjon av Gud til å redde sitt folk fra utryddelse av den onde Haman. Persia er i dag Iran, så sammen med rykter og delvise innrømmelser fra personer høyt oppe i det israelske forsvar om at Israel hadde en finger med i spillet, kan det se ut som om jødene i det minste har vært med på å pønske ut det avanserte dataprogrammet som altså etter sigende skal ha forsinket Irans atombombe med to år.
Les mer på antisemittisme.no om Stuxnet her…
Det nye viruset, som kalles «Star» er til å det andre virusangrepet mot Irans antatte atomvåpenproduksjon. FNs eget organ IAEA, som skal holde kontroll med atomvåpenproduksjon har vist seg å være ineffektivt, man kunne kanskje si – som mye annet organisasjonen prøver å få til. Det er derfor utvilsomt i USAs, Israels, og resten av verdens interesse å stoppe Irans påståtte atomvåpenproduksjon med andre midler.
Jalali sa ingen ting om hva «Star» forårsaker av skade i maskinene, men bekrefter at viruset er avansert, og at det aksepteres greit av operativsystemet, idet filene fra viruset oppfattes som regjeringens egne programfiler. Programmet er nå til analyse hos iranske eksperter.
Den iranske Bushehr-reaktoren som i særdeleshet ble angrepet av Stuxnet, er fremdeles ikke operativ, da Iran fortsatt sliter med Stuxnet. Litt av problemet er at man ikke finner ut hva viruset egentlig gjør. Det blir fort et problem når man ikke kan bli kvitt dataprogrammet. Det ryktes at Iran har henrettet personer de har mistenkt for å ha bistått en eventuell fiende med å infisere datamaskinene. Maskinene er nemlig ikke tilknyttet Internett, så det er utelukket at en infeksjon har kommet den veien.
IsraelNationalNews.com
Wikipedia om StuxnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: