Iran håner Vestens sanksjoner

Iran håner Vestens sanksjoner, og Vesten frykter Irans atomvåpen.Bushehr-anlegget
Irans president Mahmoud Ahmadinejad avviser trusler om flere sanksjoner fra Vest. Han sa onsdag til en journalist fra NBC News: – Vi i Iran er i stand til å ivareta våre behov. Den kvinnelige journalisten, som brukte skjerf over hodet for anledningen, sa at den iranske lederen uttalte at han ikke så noen grunn til å tillate ytterligere besøk av atominspektører fra FN.
Samtidig uttrykker USA, Storbritannia og Frankrike sin økende bekymring over Irans atomvåpenprogram, og at landet utvikler ballistiske raketter som kan utstyres med kjernefysiske våpen. De tre landene, samt Russland og Kina oppfordret Iran til å gå tilbake til forhandlingsbordet for nye samtaler om landets atomvåpenprogram. Kinas representant i FN har sagt at det har dukket opp “nye muligheter for en ny dialog”, uten å utdype dette nærmere.
FNs sikkerhetsråd har initiert fire runder med sanksjoner mot Iran så langt, sist for tre måneder siden. Iran nekter imidlertid fortsatt å stanse anrikningen av uran, å åpne for beøk av våpeninspektører, og å starte forhandlinger med Sikkerhetsrådets medlemmer. De vestlige land har bråstoppet, og truer med en ny runde med sanksjoner.
Ahmadinejad planlegger å delta på neste ukes generalforsamling i FN i New York.
Lederen for det Internasjonale Atomenergibyrået, Yukiya Amano, sier han ikke kan bekrefte Irans påstander om at alle deres kjernefysiske aktiviteter er fredelige. Amano sier at  Irans samarbeid med FNs kjernefysiske vaktgruppe er “selektivt”, og at flere av gruppens inspektører har blitt nektet tilgang.
USAs FN-ambassadør Susan Rice sier at “det er klare bevis på at Iran nekter å foreta seg noe som helst for å fjerne bekymringen for at de arbeider med kjernefysiske våpen, og faktisk fortsetter med handlinger som forsterker disse bekymringene.”
Frankrikes FN-ambassadør Gerard Araud sier at selv om Iran hevder at programmet deres er ment for fredelig bruk, så “har ikke Iran noe troverdig sivilt atomprogram.”
(IsraelNationalNews.com)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: