Iran frakter våpen til Syria

Det ble funnet våpen ombord i et iransk lastefly som ble tvunget til å lande sørøst i Tyrkia sist lørdag, melder tyrkiske medier.
Ifølge meldinger tok lasteflyet av fra Teheran med militær ammunisjon som skulle til Syria. Kassevis med våpen og ammunisjon ble fraktet ut av flyet.
Tyrkiske medier melder at flyet ble tvunget til å lande på et militært flyplassområde etter en forespørsel fra USA, med informasjon som indikerte at det fraktet radioaktivt materiale. Det ble videre meldt at det ble funnet rakettutskytningsutstyr, bombekastere, geværer og eksplosiver i et stort lasterom i flyet.
Aviser i Tyrkia slo fast at det var første gang siden 2006 at man hadde tvunget et fly til å lande under slike omstendigheter.
Forrige onsdag ble et annet fly fra Iran tvunget til å lande i Tyrkia. Det tyrkiske utenriksdepartementet sa den gang at det ikke ble funnet noe mistenkelig materiale om bord.
Ynet News
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: