Iran eneste eksistensielle trussel

Tidligere etterretningssjef i Det israelske forsvar, Amos Yadlin, advarer om at dersom Iran lykkes med å få kjernefysiske våpen, vil enda flere land i Midtøsten anstrenge seg for å få atomvåpen. Han sier også at fredsprosessen vil skades dersom Iran får atomvåpen.
Den tidligere militære etterretningssjefen sa tirsdag at “den eneste eksistensielle trussel mot Israel i 2011 og i årene som kommer er et Iran med atomvåpen.” Yadlin kom med sine kommentarer på en konferanse i Tel Aviv.
Han advarte også om at et Iran med atomvåpen antagelig ville være langt mer aggressivt enn hva er tilfellet med den islamistiske republikken i dag.
Amos Yadlin sa tydelig ifra om trusselen fra Iran også under sin fem år lange tjenestetid som sjef for det israelske militærets etterretningstjeneste. Den 59 år gamle veteranpiloten fra luftforsvaret overlot sin posisjon til Aviv Kochavi i november i fjor. I sin siste briefing til kabinettet sa han at Irans trussel mot Israel ikke bare er et resultat av landets kjernefysiske aktiviteter.
“Irans tentakler rekker ut til alle dem som arbeider mot Israel,” sa han. “I den neste konfrontasjon  som kommer er det sannsynlig at det blir på mer enn én front, og Tel Aviv vil komme i frontlinjene.”
I et dokument som dukket opp på WikiLeaks i november ble et møte mellom Yadlin og det amerikanske kongressmedlemmet Robert Wexler (Democrats-Florida) beskrevet, og der hadde etterretningssjefen sagt at Israel ikke er i en posisjon hvor man undervurderer Iran og lar seg overraske som USA ble 11. september 2001. Ifølge dokumentet sa han at “Iran kommer til å fortsette uansett resolusjoner og sanksjoner å produsere lav-anriket uran helt til der er nok til flere bomber.”
I slutten av 2009 sa den militære etterretningen ifølge en annen kilde at “man tenker at Iran i 2012 vil kunne bygge en kjernefysisk bombe i løpet av uker, og et arsenal i løpet av et halvt år.”
Jerusalem Post
Men det var før Stuxnet.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: