Ingen unnskyldning å få for antisemittisme

Nettavisen Dagen melder at den israelske ambassade nå har fått svar på sin klage på at den antisemittiske barneboken «Pappa er sjørøvar» ble utgitt med støtte fra Kulturrådet.
Det foreligger ingen beklagelse fra regjeringshold, men samtidig forsikrer man innklager at «den norske regjeringen har et sterkt engasjement i bekjempelsen av alle former for antisemittisme.»
Dette er omtrent samme handlingsmønster som når man slipper fri mannen som skjøt på synagogen i Oslo, og minsker politiets vakthold. Vi kan føle oss trygge på at inntil neste beskytning, tas «alle former for antisemittisme på alvor.»
Når det gjelder andre former for rasisme gjelder regelen om at det er den som blir trakassert som skal få lov å ytre seg om hvor skoen trykker. Vi har eksempelet med ordet «neger» som riktig nok svært mange ikke mener noe nedsettende med å si, og man argumenterer korrekt nok med at ordet jo kun uttrykker fargen «svart». Ikke desto mindre er emnet blitt diskutert i årevis, og man aksepterer oftest at de svarte selv skal få definere hva de støtes av.
Skulle ikke også jøder ha denne retten? Tydeligvis ikke. For den norske Regjering ved kulturminister Anniken Huitfeldt vil ikke gi noen unnskyldning for støtten til boken, men fører i marka en del argumenter som ikke forklarer det antisemittiske aspektet, som at diverse komiteer har gjennomgått boken «med tanke på den litterære kvaliteten.»
Det var vel neppe den litterære kvaliteten ambassadør Michael Eligal tenkte på da han skrev klagen.
Les også
Forlaget Cappelen Damm satser på antisemittismen
Dagen: Israel får ikke bokunnskyldning fra HuitfeldtStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: