Informasjon motvirker antisemittisme

Menneskerettigheter og likeverd er selvfølgeligheter i dagens Norge. Slik har det ikke alltid vært for jøder her i landet eller andre steder.

Under Holocaust mistet jødene så å si alt de eide. I Norge måtte jødene underskrive et skjema der de “sa seg enig” i at alt de eide ble beslaglagt, før de ble sendt i døden. («Lov av 26. oktober 1942 om inndragning av formue som tilhører jøder»). I den muslimske verden ble ca. 870.000 jøder kastet ut, og alt de eide ble konfiskert av regimene og mobben.
Det bor kanskje 3000 – 5000 jøder i Norge i dag. Mange av dem skjuler sin jødiske identitet pga. frykt. Vår jobb er å forebygge jødehatet, ikke minst demoniseringen og diskrimineringen av jødene i Israel, slik at jødene i Norge også kan stå fritt frem.
For å motvirke antisemittisme utgir vi bl.a. et kvartalsblad, ”SMA-info: Om Israel og antisemittisme”, som informerer om jødehatet i Norge og ellers i Verden, om jødene og Israel, om menneskerettigheter og urfolkene i Midtøsten, Nord-Afrika og Sudan (MØNAS), om terrorisme og den globale jihaden mm.
Vi trenger deg som både abonnent og SMA-partner. Din støtte hjelper oss å motvirke antisemittiske strømninger i Norge og å bringe fakta om jødene og Israel ut i det offentlige rom. Erfaringen fra annen verdenskrig viser at volden først rammer jøder, og senere enda flere, ikke-jøder. Sammen kan vi hindre unødvendige tap av mange liv.
Ta kontakt og få bladet SMA-info tilsendt for en prøveperiode, uten forpliktelser!
Takk for at du vil være med på å bremse jødehatet og gjøre vårt samfunn sunnere.
Ingen reddet Harry: Harry Reichwald fra Haugesund var én av 1.5 millioner jødiske barn som ble utryddet under Holocaust, sammen med familien sin. Som andre barn i hans alder, ble Harry båret inn i gasskammeret i Auschwitz på morens arm, 3. mars 1943. Harrys død var et resultat av forutgående, omfattende demonisering av jødene i Europa. Ca. 6 millioner jøder og 50 millioner andre døde under annen verdenskrig.  (Bilde: utlånt av Anders Haugland, Ølen).


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: