Indonesia og Østerrike i allianse med Iran

Det er ikke bare Østerrike som bryter med EU og USA’s ønske om å sanksjonere mot Iran for å tvinge landet til å oppgi sitt atomvåpenprogram.
Som Østerrike har økonomiske årsaker til en utvidelse av samarbeidet med Den islamske republikken har også Indonesia stor gevinst av alliansen. I tillegg kan det vel tenkes at man har andre grunner til å bistå, unnskylde og oppmuntre landet i deres kamp for å få atomvåpen.  (Bildet: Jakarta by night)
Jakarta påsto så tidlig som i 2006 at verdens påstander om at Iran planlegger atomvåpen var «løgner.» En offisiell talsmann fra Indonesia sa sist uke at «Indonesia tror at Irans atomprosjekt kun er for vitenskap og utvikling av teknikk.»
INTENST HAT MOT ISRAEL OG JØDER
Irans president Mahmoud Ahmadinejad sa 10. mai 2006 følgende om Israel (fra VG):
«Israel er et land basert på ondskap, og vil en dag forsvinne«. Dette ble sagt nettopp under et besøk i Indonesia. Uttalelsen kom under et intervju om atomvåpen.
Men den iranske presidenten gjentok også flere ganger at han gjerne vil samarbeide med alle land – med unntak av Israel som han ikke anerkjenner, melder AP.
«Det er ingen grenser for vår vilje til dialog. Men hvis noen putter et våpen i ansiktet ditt og sier at du må snakke, vil du gjøre det?» Sa Ahmadinejad uten å utdype hva han mente.
Den indonesiske presidenten benyttet besøket til å overtale Ahmadinejad til å samarbeide med IAEA.
Når det gjelder Israels holdning i forhold til dette samarbeidet, og i tillegg all den støtte til Iran som de andre muslimske nasjonene i verden gir når det gjelder hatet mot Israel, skal man være fullstendig klar over en ting: «Hvis ikke verden stopper Iran, forbeholder Israel seg retten til å sikre sine innbyggere mot en nytt Holocaust.» Sitat Benjamin Netanyahu, forøvrig.
Dette er ikke en ytring som følge av en imaginær trusel, som Indonesia, eller for den saks skyld palestina-arabernes talsmenn hevder, men en helt konkret og virkelig trusel. Det er vel ingen som for eksempel tror at Scud-rakettene fra Irak under Kuwait-krigen var sendt bare for moro skyld. De var ment å drepe.
Da FN fordømte Ahmadinejads uttalelser om at han ville ødelegge Israel, var Indonesia ett av de land som reserverte seg mot fordømmelsen. Ahmadinejad sa: «Ved Allahs vilje skal vi se ødeleggelsen av Israel i nær fremtid.» Fra før kjenner alle hans hatefulle uttalelser om at han skal utslette Israel fra kartet. Irans samarbeidspartner Hizbollah legger heller ikke skjul på sitt intense hat: «Hvis alle jødene samler seg i Israel, er det bra, for da slipper vi å jage dem ellers i verden.»
I disse dager går Indonesia i bresjen for å tvinge Israel til å undertegne ikkespredningsavtalen (NPT). Men også USA, Storbritannia og Frankrike står nå sammen med blant andre Iran og Indonesia i dette hykleriet. Det var nettopp dette trekløveret som forsynte Israel med kjernevåpen, mener hamsayehnet seg å vite.
Israel er bekymret for at Indonesia skal bli overlatt styringen over den maritime delen av Unifil-styrkene. I dag har IDF et godt samarbeid med styrkene. Det er Italia som har kommandoen nå, mens Italia, Tyskland, Hellas og Tyrkia leverer mannskap. Dersom Indonesia tar over ansvaret, frykter man at samarbeidet vil bli dårligere, med negative følger for sikkerheten. Italia kommer til å trekke seg fra oppgaven i juni, og Indonesia er nevnt som en mulig oppfølger. Middelhavet er en kjent smuglerrute brukt av Iran når Hizbollah skal forsynes med våpen, og det gode forholdet mellom Indonesia og Iran ville bli en fare for Israel. Israel har ikke formelle diplomatiske bånd til Indonesia.
TETTE BÅND INDONESIA-IRAN
En iransk viseminister, Mohsen Pak-Ayeen, sa at båndene med Indonesia «kan tjene som den viktigste kapital vi har for strategisk planlegging, med tette, altomfattende bånd.»
Indonesias utenriksdepartement gratulerte Irans president Mahmoud Ahmadinejad med gjenvalget i juni 2009.
Landet avsto fra å stemme i FN vedrørende sanksjoner overfor Irans atomprogram i 2006, men stemte for i 2007. I 2008 avsto de fra å stemme over UNSCR 1803, med begrunnelsen at Iran «jo samarbeider med IAEA», og at sanksjoner ikke nødvendigvis ville kunne bedre Irans atompolitikk. Imidlertid stemte Indonesia for UNSCR 1835 mot Iran.
IRANS ATOMPROGRAM «FREDELIG»
Under en pressekonferanse i april 2007 kalte Indonesias president  Susilo Bambang Yudhoyono Irans atomprogram «fredelig»og FN’s resolusjoner «ulovlige». I et møte i Teheran i januar 2009 ble også Irans anrikelse av uran støttet offisielt.
Indonesia har et godt, bilateralt økonomisk forhold til Iran. I mai 2009 bekreftet Irans ambassadør til Indonesia at landet var villig til å knytte tettere økonomiske bånd, og at handelen mellom de to land ville kunne komme opp i 1 milliard usd i nær fremtid. Handelen er for det meste innen energi, men har spredt seg over flere sektorer i det senere. Et enormt felles oljeraffineri planlegges fullført i Indonesia i 2012, med en totalverdi på $6.000.000.000,-
I desember 2009 uttrykte en talsmann for det indonesiske parlament sitt lands ønske om et tettere samarbeid innen diverse teknologiske felter, hvor Iran har «uvurderlig erfaring».
Indonesia og Iran, to av verdens tettest befolkede muslimske land, holder tett diplomatisk kontakt på høyt nivå. De har ambassader i hverandres hovedsteder. I januar 2009 hadde Irans leder for rettsvesenet, Ayatollah Seyed Mahmoud Hashemi Shahroudi, et møte med Indonesia, og beskrev landet som «et stort potensiale for dem muslimske verden.» I mai samme år hadde en stor journalistorganisasjon i Iran møte med tilsvarende i Indonesia. Hensikten med møtet var å finne metoder å motvirke det de så som «feilaktig beskrivelse i media av forholdene i de to land.»
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137371
http://www.irantracker.org/foreign-relations/indonesia-iran-foreign-relations
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=116047
http://www.haaretz.com/news/indonesia-qatar-delay-un-condemnation-of-ahmadinejad-over-israel-1.222657
http://www.hamsayeh.net/hamsayehnet_iran-international%20news1207.htm
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?ID=174136
http://corner.nationalreview.com/post/?q=MjFkZTMyNGM3OGNjOTk3MTBhYzJlYzQ4NzIyZTdjMTc
=Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: