Ikke hørt USAs klare avvisning

«PA har ikke hørt USAs klare avvisning av statsdannelse i FN”
USAs innvendinger har kommet til oss kun gjennom mellommenn, sier Abbas, og legger til at de palestinske selvstyremyndighetene ikke ønsker noe sammenstøt med Amerika, men oppfordrer til “uvæpnet folkeoppstand mot okkupasjonen.”
De palestinske selvstyremyndighetenes ledelse har enda ikke hørt fra den amerikanske administrasjonen selv at Washington er imot planene om å be FN anerkjenne en palestinsk stat basert på linjene fra før 1967, sa PAs president Mahmoud Abbas onsdag.
“Vi hørte om deres motstand gjennom mellommenn,” forklarte Abbas en PLO-forhandler i Ramallah. “Ledelsen har ikke fått en klar amerikansk avvisning av ideen om å gå til FN. Vi ønsker ikke noen konflikt med Amerika. Vi ønsker å koordinere vår posisjon med verden, også med USA.”
Abbas’ uttalelse kom til tross for at høytstående tjenestemenn i PA som var i Washington de siste to månedene klart ga uttrykk for at den amerikanske administrasjonen hadde truet med å bruke veto i Sikkerhetsrådet for å motarbeide PAs plan.
Abbas talte til PLOs sentrale råd, som var samlet for å diskutere PAs initiativ for statsdannelse.
Abbas gjentok sin vilje til å fortsette med arbeidet for å danne en palestinsk stat i september, og sier han har ventet på råd fra arabiske og vestlige juridiske eksperter.
“Vi kommer til Sikkerhetsrådet, og vi vil bekrefte dette den 4. august når Den arabiske liga skal møtes i Doha sammen med arabiske og utenlandske eksperter som skal gi oss råd om saken,” sa Abbas. “Enten vi lykkes eller ikke, vil dette ikke være som alternativ til forhandlinger [med Israel]. Men hvis vi lykkes, vil forhandlingene ta en annen form. Vi velger forhandlinger også etter at vi går til FN.”
Abbas sa det var for sent for PAs ledelse å gå tilbake på planen om statsdannelse i FN.
“Vi har 122 land som anerkjenner staten Palestina innenfor 1967-grensene,” la han til. “Vi ønsker å samle støtte for PA-ledelsen, og vil be om råd fra alle.”
Abbas avviste påstander om at forslaget til statsdannelse var en unilateral handling i strid med Oslo-avtalen. “Dette er ikke noen ensidig handling som Israel og USA hevder,” sa han. “Vi ønsker å klage til 193 land. Dette er ikke unilateralisme. Israels tyveri av land, bosettinger og beleiring er unilaterale handlinger. Israel bryter signerte avtaler med palestinerne.”
Han la til at PA ikke forsøker å isolere Israel gjennom forsøket på å danne stat. “Vi ønsker å leve sammen med Israel i sikkerhet og fred og stabilitet,” sa Abbas i sin tale. “Vi ønsker å isolere Israels politikk, vi ønsker ikke å delegitimere Israel.”
Abbas sa at han foretrekker “en folkelig og ubevæpnet motstand mot okkupasjonen, muren og bosettingene.” Han beklaget at så få europeere, amerikanere, israelere og palestinere deltok i demonstrasjonene mot sikkerhetsgjerdet på Vestbredden.
Han sa at den viktigste årsaken til at fredsforhandlingene hadde stoppet opp, var at statsminister Benjamin Netanyahu hadde insistert på å starte forhandlingene helt fra begynnelsen, og ikke fra hvor de hadde stoppet opp under hans forgjenger Ehud Olmert.
Abbas gjentok også sin kraftige motstand mot å anerkjenne Israel som jødisk stat.
Jerusalem Post
Oversettelse: Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: