IDF har foto av bevæpnede aktivister

Det israelske forsvaret, IDF, har foto av bevæpnede aktivister ombord på skipet “Mavi Marmara” i mai 2010, melder den israelske avisen Yedioth Ahronoth. En arabisk kvinnelig politiker med israelsk statsborgerskap og som er parlamentsmedlem i Israel, meldes avbildet ved siden av en mann med våpen.
Mens organisasjonene som organiserte flotiljen til å begynne med insisterte på at det ikke var bevæpnede aktivister ombord på båtene, det skulle ikke finnes ikke så mye som en lommekniv, ble dette senere endret til at man visst hadde kniver, men at dette var det eneste våpenet som fantes på båtene.
Nå kan det hende at man må endre forklaringen enda en gang. For ett av fotoene viser en aktivist med et våpen hengene på skulderen. Et annet viser et gevær. Det er uklart hvem som tok bildene. Ett av bildene skal angivelig vise parlamentsmedlem, medlem av Knesset Hanin Zoabi, stående ved siden av en bevæpnet aktivist.
Zoabi er medlem av partiet Balad. Zoabi er palestinsk araber, som også er israelsk borger. Hun ble valgt inn på Knesset i 2009 som første kvinne i noe arabisk parti. Hun avviser idéen om Israel som jødisk stat, og sier denne idéen er rasistisk i seg selv. Hun kaller Netanyahu, Lieberman og Tzipi Livni for “en gjeng rasister, rent ut sagt.” Da hun ble tatt i ed i Knesset i februar 2009, forlot hun arrangementet før Hatikvah ble spilt. “Hatikvah representerer ikke meg,” sa hun senere. Hun ønsker at Iran skal få atomvåpen “fordi Israel trenger noe som kan balansere dem.”
Den 31. mai deltok Zoabi i flotiljen, og talte til israelske medier fra “Mavi Marmara.” Dette var det skipet hvor aktivister angrep israelske soldater som hadde i oppdrag å stoppe båten og bringe den til kai i Israel. Hun beskrev Israels aksjon senere som “pirataksjon foretatt av militæret.”
Som følge av politikerens svik mot sitt land, ble hun i flere runder i Knesset fratatt deler av sin immunitet og sine privilegier som politiker, blant annet retten til å ha diplomatpass, finansielle fordeler som parliamentsmedlemmer nyter godt av, og retten til å besøke land som Israel ikke har diplomatiske forbindelser til.
Marinesoldatene som deltok i raidet for å stoppe flåten, har flere ganger vitnet om at folkene fra IHH hadde våpen, og at et av disse ble avfyrt mot soldatene. En 9mm kule som ikke er i bruk i det israelske forsvaret, ble funnet i en israelsk soldat som ble truffet.
Ingen kan foreløpig svare på hvorfor bildene ikke har blitt offentliggjort eller blitt kjent før nå. En talsmann for forsvaret sier at dette er materiale som nå blir gjennomgått og undersøkt, og så vil det bli tatt stilling til om det skal offentliggjøres senere.
Parlamentsmedlem Zoabi avviser at hun skal ha sett noen våpen, og sier hun “bare kan ta stilling til bildene dersom noen viser dem til henne” og at “lignende beskyldninger tidligere har vist seg å være usanne.”
YnetNews.com
Wikipedia: Haneen ZoabiStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: