IDF: Hamas står bak terroristene på Highway 12

Hamas, som har distansert seg fra forrige ukes dødelige angrep nord for Eilat, støtter i virkeligheten terroristene Popular Resistance Comittees (PRC) som sto bak, ifølge det israelske forsvaret.
Åtte israelere, blant dem to soldater, ble myrdet, og mer enn 30 ble såret i angrepet. Hamas hevdet de ikke hadde noen forbindelse til den dødelige og sofistikerte operasjonen.
«PRC er en uavhengig terroristorganisasjon i Gaza som får støtte, subsidier og trening av terroristorganisasjonen Hamas,» sa talsmenn for IDF tirsdag morgen.
Hamas tillater PRC å handle på egen hånd, og bruker den som et middel til å fortsette «motstands-«aktivitetene mot Israel samtidig som de altså sier de ikke er involvert i PRCs terroristaktiviteter, forklarte talsmennene.
Den samme PRC jobbet sammen med Army of Islam i angrepet i 2006 da to soldater ble drept og Gilad Shalit ble kidnappet. Hama hevder de ikke vet hvor han blir holdt fanget.
IDF sier Hamas «støttet PRC direkte,» og holder Hamas ansvarlige for angrep fra Gaza. Hamas tok kontroll over regionen for fire år siden i en blodig krig mot den rivaliserende Fatah-fraksjonen, som er ledet av lederen for De palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas.
PRC ble grunnlagt i 2000, etter at den såkalte «Oslokrigen» startet, også kjent som den andre intifada, hvor mer enn 1000 israelere ble drept, de fleste sivile.
«PRC opererer i samarbeid med iranske myndigheter og terroristorganisasjonen Hizbollah. og står bak en rekke terroristaktiviteter mot israelske sivile og soldater fra IDF,» ifølge IDF.
PRC har også tatt ansvar for flere titalls raketter som er skutt ut mot det sørlige Israel de siste dagene.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: