Hvor er den internasjonale protesten mot arabisk apartheid?

Oversatt for SMA av Per Antonsen
Kommentar: Mens «Israel-Apartheid-uken» pågikk [I Norge var det på Lillehammer i mars, o.a.], ble en palestinsk gutt overlatt for å dø ved et libanesisk sykehus fordi faren ikke hadde råd til å betale for behandlingen.
Mohammed Nabil Taha, en 11 år gammel palestinsk gutt, døde den uken ved inngangen til et libanesisk sykehus etter at legene hadde avslått å hjelpe ham fordi familien hans ikke hadde råd til å betale for medisinsk behandling.  Tahas tragiske tilfelle belyser skjebnen til hundretusener av palestinere som lever i usle flyktningeleirer i Libanon og som er ofre for et apartheidsystem som nekter dem tilgang til arbeid, utdanning og helsetjenester.
Ironisk nok døde gutten ved inngangen til sykehuset samtidig med avviklingen av Israel-Apartheid-uken,  en festival for hat og oppvigleri som organiseres av anti-israelske aktivister ved universiteter i USA, Canada og andre land.  Det er helt usannsynlig at menneskene som står bak festivalen har hørt om Taha.  Etter tidligere erfaringer å dømme, er det også høyst usannsynlig at de ville omtale tilfellet selv om de hadde hørt om det.  Hvorfor skulle noen bry seg om en palestinsk gutt som nektes medisinsk behandling av et arabisk sykehus?  Det finnes ingen anti-israelsk vinkling på det.
[pullquote]Kan noen forestille seg hva som ville ha skjedd dersom et israelsk sykehus hadde overlatt en gutt til å dø på parkeringsplassen fordi faren ikke hadde 1.500 dollar?[/pullquote]Kan noen forestille seg hva som ville ha skjedd dersom et israelsk sykehus hadde overlatt en gutt til å dø på parkeringsplassen fordi faren ikke hadde 1.500 dollar til å betale for behandlingen med?  FNs sikkerhetsråd ville holdt krisemøte, og Israel ville ha blitt sterkt fordømt og holdt ansvarlig for guttens død.
Alt dette skjer mens titusener av palestinske pasienter fortsetter å nyte godt av behandling på israelske sykehus.  Bare i fjor reiste omlag 180.000 palestinere fra Vestbredden og Gaza-stripen til Israel for å motta medisinsk behandling.  Mange ble behandlet til tross for at de ikke hadde nok penger til å betale regningen.
I Israel er endog en selvmordsbomber som bare (!) blir skadet mens han forsøker å drepe jøder, berettiget til den beste medisinske behandling.  Og det har vært mange tilfeller hvor palestinere som ble skadet under angrep mot Israel, ender opp i noen av Israels beste sykehus.
Libanon er imidlertid ikke det eneste arabiske landet som offisielt praktiserer apartheid-lover mot palestinerne hvor de nektes tilbørlig medisinsk behandling og retten til å inneha eiendom.  Bare for en uke siden ble det opplyst at et helsesenter i Jordan har besluttet å stanse behandlingen av palestinske kreftpasienter fordi Den palestinske selvstyremyndigheten har unnlatt å betale sin gjeld til helsesenteret.  Andre arabiske land har også gitt palestinerne vanskeligheter når det gjelder å få tilgang til medisinsk behandling.
Det er en skam at mens Israel slipper inn palestinske pasienter på sine sykehus, blir de av forskjellige årsaker, inkludert pengemangel, nektet medisinsk behandling ved arabiske sykehus.  Men så blir vi minnet om at arabiske diktatorer ikke bryr seg om sine egne, så hvorfor skulle de ta hensyn til en 11 år gammel gutt som dør ved inngangen til et sykehus fordi faren ikke hadde 1.500 dollar for hånden? Fordi dødsfallet skjedde i et arabisk land – og offeret er en araber, – hvorfor skulle noen som helst bry seg om ham? 
Hvor er den høylytte protesten mot arabisk apartheid?
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: