Hvem er de voldelige som har flyktet fra landet?

BBC, Fredag,10.mai 2002
(Legg merke til at BBC ikke bruker ordet» terroristene» om de som BARE drepte jøder, en konsekvent europeisk tradisjon)
 Oversatt for NIS av Svein Brattgjerd, Drammen
De 13 palestinerne som har dratt til Kypros og som derved forårsaket slutten på fem ukers beleiring av fødselskirken i Betlehem, er alle på listen over de mest ettersøkte i Israel.
På toppen av listen er Ibrahim Abayat, som blir antatt å være sjef for Aqsa Martyrenes Brigade i Betlehem en militant gruppe som er en gren av Arafats Fatah organisasjon.
Organisasjonen har organisert selvmordsangrepene som forårsaket Israels siste invasjon på Vestbredden. Herr Abayat er anklaget for en rekke bombe- og skyteangrep. Det blir også sagt at han er en av lederne i en stor og voldelig familie som av Israel er anklaget for å stå bak en rekke (terror) angrep.
Et annet medlem av Abayatklanen er Ibrahim Musa Abayat. Det sies at han er en leder av Al-Aqsa Martyrenes brigade. Den israelske hæren sier at han var involvert i drapene på tre israelere i nærheten av Gilo i det sørlige Jerusalem etter at den vedvarende palestinske intifadaen begynte i sept. 2000. Israel betrakter Gilo-som er bygget på land overtatt av Israel etter 1967 – som et nabo-område til Jerusalem.
Abdullah Daod er herr Arafats etterretningssjef i Betlehem. Han er av Israel anklaget for våpensmugling og for å hjelpe og beskytte antatte terrorister. I et intervju på sin mobiltelefon fra Fødselskirken sa herr Daod at han planla å fortsette sin planlagte utdannelse samme hvilket land han kom til å ende opp i. De andre mistenkte personene som hæren oppgir er :
Mohammad Said Salem som det blir sagt er et medlem av en bevepnet gruppe i herr Arafat`s Fatahfraksjon. Det er antatt at han har planlagt to selvmordsbombinger i Jerusalem i mars som drepte 12 israelere- dette inkluderte også en baby.
Nidal Abu Galif er mistenkt for å produsere bomber og hjelpe til med å organisere de samme to selvmordsbombingene samme med Mohammed Said Salem. Han er også mistenkt for å ha skutt mot det jødiske nybyggerområdet Gilo og mot israelske biler.
Om Basem Hamud blir det sagt at han er medlem av den militante, islamske, Hamasgruppen. Han er mistenkt av Israel for å fremstille bomber og for å ha utsendt to selvmordsbombere som ble stoppet av politiet før de kunne nå sine mål like ved den sentrale buss-stasjonen i Jerusalem.
Det blir sagt at Aziz Jubran er en ekspert på eksplosiver og at han angivelig står bak utsendelsen av selvmordsbombere inn til Israel. Trettienåringen er antatt å være medlem av Hamas og blir mistenkt for å ha planlagt angrepet sammen med Basem Hamud. Angrepet ble forpurret da en politimann stoppet bilen. Politimannen ble drept da selvmordsbomberne detornerte eksplosivene.
Om Ismail Hamdan er det å si at han er et medlem av en bevepnet Fatah-celle. Han er mistenkt for å være involvert i drapene på tre israelere inkludert en som også hadde amerikansk statsborgerskap.
Abdallah Al-Khader blir mistenkt av Israel for å planlegge voldelige angrep, skaffe tilfluktssteder for militante personer og for å ha smuglet våpen.
Jihad Jaara blir antatt å være et medlem av den palestinske sikkerhetsstyrken og en bevepnet gruppe i Fatah. Han er mistenkt for å være ansvarlig for bevepnede angrep mot israelere i Betlehemsområdet.
Kamel Hamid blir mistenkt av Israel for å finansiere voldelige palestinske grupper.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: