Holocaustdagen

27. januar er den internasjonale Holocaustdagen. Nazistenes ideologi – herunder hatet mot jødene – tok livet av millioner av uskyldige mennesker. Yad Vashems webside har i disse dager åpnet enorme databaser og gjort dem søkbare for folk, i et samarbeid med Google. Navnelister, faktaopplysninger, 130.000 bilder av til dels svært god kvalitet, – mer enn god nok for fullstendig en gang for alle å stoppe munnen på Holocaustrevisjonistene med all verdens margin.

Yad Vashems holocaustarkiv ble grunnlagt i 1953 og regnes som verdens viktigste samling av dokumentasjon omkring jødeforfølgelsene. Arkivledelsen håper at samarbeidet med Google skal føre til at flere unge blir interesserte i samlingen. (Aftenposten)

En annen ideologi er i dag interessert i å utrydde jødene. Nazisme er ikke noe stort problem lenger, i alle fall ikke i Norge. Islam derimot, får i stor grad herje uhindret. I landet som ynder å kalle seg fredsnasjon, i det rikeste landet i verden, i det landet man tenker at det er typisk norsk å være god, midt her iblant oss, kan man ta frem automatvåpen og skyte mot jøders gudshus og planlegge terror, – og så gå på gaten som fri mann kort tid etterpå, fordi lovgivingen er for svak.
Mens akademia, kulturelite og makteliten smiler overbærende og fremhever som på automatikk: «Dette dreier seg om marginalisert ungdom, dette er mennesker som hadde en vond barndom,» – og selvfølgelig den forslitte «islam er en fredens religion», eller «bare et fåtall er radikale islamister» – og stenger ute det de ser ved å gjenta dette mantraet, så er det noen som ser, noen som kjenner igjen de samme kreftene som samlet sammen jøder fra alle kroker i Europa, nazistene og deres lydige håndtlangere, herunder norske politimenn og lensmenn, stuet dem i båter, i biler og på jernbanevogner som kveg, og sendte dem rett i tilintetgjørelsen.
Ragnar Ulstein (f. 1920), var løytnant i Kompani Linge under krigen, og var med på flere farlige operasjoner. Etter krigen var han i Tysklandsbrigaden, og har også ytt et betydelig bidrag til samfunnsdebatten som journalist i Filmavisen, Bergens Tidende og Sunnmørsposten, samt at han har skrevet en rekke bøker, krigshistorie og også lokalhistorie. Han sier om islam:

Mange tvilar på om det er mogeleg å bli kvitt dette som vi har late kome til Noreg; bruk av trugsmål, vald og drap som politisk reiskap. Koranen kan ikkje endrast, heiter det. Men tolkingane av den må endrast!

Det er mildt sagt. Aller viktigst er at man ser klart. Hva er under oppseiling? Hva blir resultatet om utviklingen vi ser, får fortsette? Hva vil jødenes skjebne bli, her i fredelige, gode – i alle fall selvgode – lille Norge, der ingen i styre og stell vil ta ansvar for det klimaet som skapes, hvor en jøde ikke lenger tør gå med sin kippah eller en gang bekjenne sitt etniske og religiøse opphav? Vil noen ta ansvar og si det som det er, – og få stoppet jødehatet før Norge er tomt for jøder? Er det ikke en forpliktelse, ikke bare på grunn av det som hendte i krigsårene under nazistene, men fordi vi tar mål av oss å avskaffe rasismen?
Ingen står og sier «Juden raus» i Norge. Men rasister kan godt bruke samme slogan som nazistene: «Kauft nicht bei Juden». Rasister kan relativt uhindret få trakassere uskyldige mennesker som selger israelske produkter, under skinn av å være politisk engasjerte for en «fredeligere» verden. Demonstrere mot det eneste skikkelige demokratiet i Midtøsten kan de, mens storstilte politiske kampanjer mot minoriteter i den arabiske og muslimske verden glatt får passere. Det henges mennesker i titalls fordi de er kurdere. Koptisk kristne har blitt voldtatt, mistet jobbene sine og har blitt drept i store antall uten at man har brydd seg. Milliarder av kroner har blitt underslått og har beriket maktsyke ledere uten at man leer på øyelokket. Millioner av mennesker av religiøse eller etnisk minoritet lider stor nød grunnet religiøs undertrykkelse fra muslimer.
De eneste man gidder å demonstrere mot og angripe, er jødene, som har ett sted i verden de kan leve i fred og ha flertall så de selv får bestemme sin skjebne. Man slår seg gladelig sammen i et felles hylekor, som når det kommer til stykket går ut på det samme. Eller for å sitere en sint telefonstemme i Møre og Romsdal til en av Norges pro-israelske organisasjoner: «Israel er ti ganger verre enn Hitler. Ha en jævelig dag.»
Vi skal fortsette å være et våkent øye og slå ned på jødehatet. Vær med og hjelp SMA! Tips oss om det som skjer der du bor, det du leser i din lokalavis, send oss en link, et bilde, fortell din historie, si fra om det som ikke er rett! Vi trenger flere som ikke er redde for å si fra. Vi trenger flere stemmer, flere penner, flere skuldre å bære lasset. Flere varme hjerter som kan være med å dra den rette veien. Flere som ser faren som nærmer seg – også her i Norge. Benytt gjerne kontaktsidene.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: