HJH jubilerer mens jøder deporteres

 
Av Erez Uriely

 • Om jødenes tragedie
 • HJHs Program for jubileumsfesten
 • SMA
 • Arutz 7
 • Melchior «støttar tømming av synagoge» (VL)
 • Melchior: – Nye bosettinger fjernes snart (Dagbladet)
 • «Som dyr»: Melchior om jødene i Israel (VL)
 • Rabbiner Melchior: «for meg er det ikkje avgjerande kva jødisk innhald vi har i staten» (VL)
 • HJHs pressemelding: HJH er en politisk organisasjon
 • Pinsevenner ut av HJH (Dagen 13.12.2002)
 • DNI, en sentral aktør i HJH, og jødehat (16.8.2005)
 •  Deportasjonsdagen: Torsdag 18. august 2005
  Senter mot antisemittisme (SMA) er rystet over at organisasjon Hjelp Jødene Hjem (HJH) planlegger å holde jubileumsfest i kveld kl. 19.00, mens jødenes største tragedie siden Holocaust utfolder seg, jøder drives ut av sine hjem og synagoger rives ned.
  SMA oppfordrer derfor HJH om å avlyse jubileumsfesten i solidaritet med det jødiske folk.
  Vi er rystet over at en sentral personlighet i HJH, Knesett-medlem og Norges overrabbiner, Michael Melchior, samt formann og forstander i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo (DMT) Anne Sender, finner det riktig å feire på en dag da jøder er utsatt for antijødiske tiltak: Ensidig etnisk rensing som bare rettes mot jøder.
  Vi finner det også vanskelig å forstå at HJH kan presentere seg som en Israel- og jødevennlig organisasjon, mens dens representant, rabbiner Melchior, i lang tid har støttet etnisk rensing av jøder i Judea, Samaria og Gaza. På denne tiden utsetter mange jøder i Israel sine brylluper og fester og deltar i stedet i sørgehøytideligheter.
  I flere år har HJH fått støtte fra kristne jødevenner, bl.a. ved å fortelle om landsløftene i Bibelen. Virkeligheten fremstår nå som stikk motsatt av forventningen. HJH diskriminerer jøder som bor i Judea, Samaria og Gaza.
  Vi oppfordrer enhver som har sans for anstendighet, rettferdighet og menneskelige følelser, og som definerer seg som Israelsvenn, om å utebli fra festen, med mindre HJH i solidaritet med hele det jødiske folk, legger om programmet, og utsetter feiringen. La ikke ditt navn stå på listen over dem som jubilerer på samme dag som synagoger rives.
  Kåre Kristiansen, som gikk av da Nobelkomiteen valgte å gi Fredsprisen til terroristen Arafat, har avlyst sin deltakelse. Vi oppfordrer alle de øvrige om å gjøre som Kåre Kristiansen. Vi ber dere om å bruke denne kvelden til forbønn for det lidende jødiske folk.
   Bildene ble tatt samme dag!
  Synagoger ødelegges og jøder fordrives i Israel, mens «Israelsvennene» feirer og jubler i Norge?
  Til avisen VL fortalte Melchior at «Dei som forskansa seg i synagoga, gjorde det for å maksimalisere traumet, også for unge soldatar. Dei spela på alle slags tonar…». HJHs representant og DMTs overrabbiner » håpar tilbaketrekkinga frå Gaza vil føre til israelsk tilbaketrekking også frå større delar av Vestbreidda»
   

   
   
   
  Jødestjerne og brann i bakgrunn i Shirat Hayam, når jødiske hus rives og synagoger raseres med buldosere, som ble sendt av bl.a. Melchior.
  Bilde: Reuters/Jerry Lampen
  Deportert. En ung jødinne gråter da Israels sekulære regime sender styrker for å rive henne og andre troende jøder fra synagogen i Kfar Darom. Jødinnens ansikt ble malt av blå vann som deportasjons-styrkene brukte. Hennes ansikt svir fordi vannet var blandet med hvit kalk, nettopp for at de som ble truffet skal få svi. (Bilde: Reuters/Nir Elias) Blomster og glede i HJH-festen
   
     
  Fra venstre til høyre: Michael Melchior, statsråd og overrabbiner i Det Mossaiske Trossamfund i Oslo (DMT), Anne-Marie Gravdahl, styreleder i Hjelp Jødene Hjem (HJH) og Anne Sender, Styreformann og formann i DMT Oslo. Her i HJH-festen, med musikk og mat, mens jøde-deportasjonen er i gang. «Israelsvenner»: Vivi Chronholm (trompet) fra «Glorioso ClassiCo» hadde intet problem med å spille i «jødenes svarte torsdag», slik Kåre Kristiansen kalte dagen Israels ambassade ble presentert ved 2.sekretær (venstre). Hun fant det ikke problematisk å delta i en fest når synagoger jevnes med jord av regjeringen som er hennes arbeidsgiver.
  Fetteren til Melchior (høyre), Uri Schwarz, deltok også i festen. HJH og Dagen fant det passende å presentere ham som «direktør ved elitesykehuset Sha’are Zedek i Jerusalem», hvilket er usant. Prof. Jonatan Halevi, som er direktør ved Sykehuset, ga følgende reaksjon til NIS sin protest mot at sykehuset deltok i festen på denne sørgedagen: «Det er Halevi som er direktør – ikke Schwarz. Her må det være en misforståelse. Uri Schwarz jobber for sykehuset, men deltar på festen for egen regning. Sykehuset ville aldri ha funnet på å delta i en fest på en slik dag, eller på en annen dag heller. Sykehuset ville aldri ha funnet på å støtte Melchiors organisasjon».
   
   
   
  Anne Sender, Styreformann og formann i DMT Oslo, er i godt humør. Det er ikke hennes familie som ble fordrevet. Deporterer: Venstreekstremisten DMTs overrabbiner Melchior er HJHs representant i Israel. Som Knessetmedlem har han støttet deportasjon av jøder fra bibelens land.  Foto:(fra HJHs fest): Marion Haslien Deportert: En tiår gammel jente gråter etter at hun ble tvangskilt fra sin far og hjem, som ruineres. Bilde: AFP Photo/ Roberto Schmidt
   
   
   
  «Urban Tunélls Klezmerband» ante ikke at de skulle spille hyggelig musikk mens jøder fordrives og synagoger ødelegges.  Melchior støtter fordrivelse av jøder og tømming av synagoger.  


  Støtt SMA-Norge

  Liker du det du leser?

  Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

  Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

  Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

  Vipps: 84727
  Bankkonto: 6242 10 60644

  Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: