Historie kan ikke forandres. Men araberne prøver.

Medaljongen som ble funnet ved Tempelplassen
Medaljongen som ble funnet ved Tempelplassen

Det oppsiktsvekkende funnet av 36 gullmynter og en medaljong sist mandag nær plassen hvor det jødiske tempelet en gang sto, – jødedommens helligste plass, var nok et arkeologisk funn som styrker bevisførselen for at Israel er jødenes land.
Men araberne har arbeidet lenge og målbevisst for å benekte denne tilhørigheten. I seg selv ikke så rart, for det river grunnen bort under deres egen sak – de hevder landet er arabernes. Vi har i SMA en egen kategori som heter historieforfalskning (topp-menyen, under antisemittisme).
Forfalskning er den korrekte betegnelse på mye av det målbevisste og energiske arbeidet araberne i fellesskap med FN gjør for å fravriste jødene deres tilhørighet til landet. Problemet er at det ikke er mulig. Historie er noe som har skjedd allerede. Det later til å være et utbredt problem i Midtøsten at man slett ikke er klar over slike helt elementære begreper. Kanskje man er mer opptatt av å lære sine elever god moral.
Organisasjonen som overvåker «islamske steder i Israel», Islamsk Waqf-forvaltning, forkynner nå, i tråd med det vi antar er rådende oppfatning i islam – det er naturlig siden organisasjonen heter som den gjør –  og i tråd med Palestina-arabernes talsmann Mahmoud Abbas’ oppfatning (han skrev doktorgraden sin på ar Holocaust var oppdiktet), at det eksepsjonelle arkeologiske funnet er «falsk historie.»
Vi avviser noen som helst bevisst antydning fra vår side i retning av at dette låter noe latterlig. Vårt arbeid i mange år har gitt oss erfaring med at løgn er – dessverre – en utpreget side ved arabernes side av konflikten i Midtøsten. Like trist er det at Vesten så villig har adoptert det arabiske narrativet og blitt lydige støttespillere, i flere tilfeller langt mer ivrig og mye frekkere enn PA-araberne selv hadde våget å være, uten at det er moralen som stopper dem, heller frykten for å bli avslørt som taskenspillere.
Det organisasjonen hardnakket og kategorisk benekter, er at myntene og medaljongen, og også en Torah-rull, det første og eldste Torah-ornamentet man noen gang har funnet i noen utgravning, er funnet nettopp her, noen få meter fra Tempelplassen, hvor jødenes hellige tempel en gang sto. Organisasjonen avviser funnet som «et forsøk på å underbygge jødiske krav om rettigheter til den hellige by, og å presse jødisk suverenitet på det hellige området, gjennom å produsere falske bevis.»
De fortsatte, ifølge Gulf News, å hevde at de «påståtte funnene» ikke på noen måte var noen historisk referanse til jøders tilstedeværelse i Jerusalem.
Netanyahus offisielle uttalelse i går om saken, der han kaller funnet et «testamente» om jødenes tilstedeværelse og til stedets status som hellig, som ifølge ham er «klart som solen,» ble av organisasjonen kalt «et forsøk på å avvise den hellige bys arabiske og islamske natur.» Ifølge dem bør det igangsettes en arabisk og muslimsk «kampanje for å stoppe de israelske forsøkene på å «judaisere» den hellige by Jerusalem.»
Arkeologene blir beskyldt for ikke å være «entusiastiske tjenere for sionistenes ideologi» og sier de ikke kan stole på funnene de har gjort.
Arkeologene som graver ut området blir beskyldt for å være "entusiastiske tjenere for sionistene". Her fra en annen utgravning ved Tempelplassen.
Arkeologene som graver ut området blir beskyldt for å være «entusiastiske tjenere for sionistene». Her fra en annen utgravning ved Tempelplassen.

Organisasjonen på sin side har hatt beskyldninger mot seg for å prøve å ødelegge mengder av jødiske kulturgjenstander på Tempelplassen for å hindre jødene i å kunne bevise sin tilhørighet.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: