Hebron: Truet politi – ble skutt

Soldaten som skjøt trodde hun sto overfor dødstrusler.
Den 20 år gamle politikvinnen ved grensepolitiet som skjøt en arabisk angriper i Hebron denne uken, sto overfor en drapstrussel. Arabiske medier har publisert bilde av henne, og på sosiale medier ropes det på hevn.
Hebraiske medier har derimot sladdet bildet av henne.
En kvinnelig politioffiser skjøt mot en en ung arabisk mann som pekte mot en kollega av henne. Etterforskningen viste at den 17 år gamle angriperen ikke hadde kuler i våpenet. Men som politikvinnen sa, «jeg trodde at min partner ville dø dersom jeg ikke handlet i løpet av sekunder. Det var ingen tid til å bekrefte eller avkrefte om våpenet var ladd.»
Kommentarer på arabisk i sosiale medier anklaget henne like fullt, skriver IsraelNationalNews. «Din dag skal komme,» truet noen av brukerne med. Andre kalte henne kriminell.
Et nettsted viste et bilde av henne, med en pistol avbildet ved siden av henne, sammen med ordene «din dag er nær, din og alle sionisters.» Et annet sted skrev «Etterlyst av internasjonale myndigheter – vi krever å få bringe morderen inn for den internasjonale domstolen i Haag.»
Yitzchak Aharonovich, minister for landets indre sikkerhet ba torsdag offiseren ta imot hans ros og støtte. «Du gjorde nøyaktig hva du ble trent til å gjøre, modig og uten å nøle,» sa han til henne. «Jeg respekterer og gir all ære til det grensepolitiet gjør i dette kompliserte området.»
Flere medier, blant andre Jerusalem Post, skriver at gutten hadde en leketøysrevolver. Han skal ha oppført seg på en måte som vekket oppsikt, og politiet bestemte seg derfor for å undersøke ham nærmere. Da han nærmet seg en kontrollpost ved det hellige stedet «Patriarkenes grav,» ble han bedt om å vise identifikasjon.
I stedet for å vise ID, tok han altså frem denne pistolen, som i farten ble tatt for å være et dødelig våpen. Politikvinnen skjøt ham, og han døde på et hospital like etter.
På hospitalet brøt det ut opptøyer. Sikkerhetsstyrker kom til stedet og spredte mengden. Israelske medier beskrev gutten til å begynne med som «terrorist», mens arabiske medier kalte ham en uskyldig «martyr,» og at han ble drept av grensepolitiet uten grunn.
AFP melder at det ble store opptøyer etter hendelsen, og de siterer arabiske medier som hevdet at 90 palestinere ble skadd etter sammenstøt med israelske styrker, 68 av disse hadde inhalert tåregass. 21 skal ha blitt truffet av gummikuler og Sharabani. I begravelsen skal det ha kommet 2000 mennesker.
En menneskerettighetsgruppe går så langt at den fordømmer drapet, og det iranske Press TV mener den israelske hæren nå må melde fra om at de skyter om de føler seg truet.
Et nettsted som er imot krig og lignende, Anti War, håner politiets handling, og latterliggjør ministerens ros. Noen akutt alternativ løsning for den aktuelle situasjonen har de derimot ikke. De nevner heller ingen ting om hva resultatet hadde blitt om våpenet var ekte.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: